Bulvár

Legális lesz a fű Németországban is

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.26 | 18:18

Az új német szövetségi kormány zöld párti mezőgazdasági minisztere szerint a fű legalizálása mindenki számára ​hasznos lesz.

Cem Özdemir, zöld párti mezőgazdasági miniszter szerint sok gazda „startra készen” várja, hogy a Bundestag meghozza a kannabisz legális és ellenőrzött értékesítéséről szóló törvényt. Miután a Bundestag elfogadja Egészségügyi Minisztérium javaslatát, “a német mezőgazdaság is termeszteni fogja ezt a haszonnövényt, nem tilthatja meg többé a Kereszténydemokrata Unió (CDU)” – írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung, a Bild am Sonntagban megjelent beszélgetésre hivatkozva. A Német Szociáldemokrata Párt (SPD), a Zöldek és a liberális Szabad Demokrata Párt (FDP) december elején hivatalba lépett kormányának programja szerint a kannabiszt a

felnőttek számára szabadon fogyasztható élvezeti szerré kell tenni,

és ki kell terjeszteni az ártalomcsökkentő programokat, szolgáltatásokat. A rendőrségi szakszervezetek egyelőre nincsenek meggyőzve a döntés helyességéről. Cem Özdemir szerint a felnőttekre vonatkozó tiltás okafogyott. Az engedélyezés nyilván nem jelenti a kannabisz féktelen fogyasztásának ösztönzését. A Zöld párti Özdemir örül, hogy “végre véget ér a kannabisz tiltásának őrülete”, de ettől még “senkinek sem kell szétszívnia az agyát”.

Németországban állami felügyelet alatt működő piacot építenek ki

és csak az engedéllyel rendelkező üzletek értékesíthetik az élvezeti szert, kizárólag 18 éven felüliek számára. Ezután a fogyasztók nem kényszerülnek nem ritkán bűnözőktől megvenni az ismeretlen összetevőkből álló, ismeretlen mellékhatású spanglit. A legalizálás ezért “erősíti a fiatalok és a fogyasztók védelmét, és tehermentesíti a rendőrségünket, amely a kemény drogok feketepiacára összpontosíthat” – mondta a német miniszter.

A konzervatívnak nevezett pártoknak ez valamiért nem áll érdekükben.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló