Bulvár

Damu Roland élete végéig cipelte rettenetes gyerekkorát

  • Szerző:nuus
  • 2021.12.30 | 14:18

Megesett, hogy Damu Roland édesanyja a szeretőivel mulatott, amíg az apja dolgozott.

Damu Roland 2015-ben adta ki önéletrajzát, Igazság címmel. A színész szerint kisfiúként mindenkit lenyűgözött a nagy szemeivel, vidám mosolyával. Sajnos azonban hamar kiderült, hogy Damu Roland sokkal nehezebb élet előtt áll, mint amilyet minden gyermek megérdemelne.

A december végén elhunyt, a börtönt is megjárt színész őszintén leírta,

hogyan tette tönkre a gyerekkorát – és azon keresztül az életét – anyja alkohol- és gyógyszer függősége, illetve apja zárkózottsága. Damu a könyvében leírtak alapján óvodásként vizelettartási problémákkal küzdött, az anyjától elszenvedett, rendszeres bántalmazás következtében. Bár apja rengeteget dolgozott, hogy rendesen el tudja tartani a családját, a kiegyensúlyozott családi légkör nem adatott meg a Damu gyerekeknek. „Apám nagyon sokszor vitt a fülészetre. Hazajött hajnalban vagy reggel a zenélésből, és én már ott vártam felöltözve, hogy menni kell, mert fáj a fülem.

Anyám olyankor már vagy képzeletbeli patkányokat, vagy pókokat kergetett

a falon. Sosem volt ott semmi, de ő látta. A gyógyszer és az alkohol művelte ezt vele. Na, én benne voltam a »játékban«: amikor ő patkányokat látott a falon, akkor én elővettem a seprűt és ütögettem a falat. Közben kiabáltam, hogy »Hess, patkány, hess!« Előfordult, hogy kaptam egy pofont, mert melléütöttem a patkánynak.”

“Nagyon furcsa család volt a miénk. A szüleim sosem puszilták meg egymást.

Nem voltak kedvesek egymással. Nem ettünk együtt. Nálunk nem volt sem közös reggeli, sem közös ebéd, sem közös vacsora. Sosem mentünk együtt sehova. Anyám és apám nem beszélgettek. Nem ültek össze, nem tudtak szépen beszélni egymással” – emlékezett vissza a családi pokolra Damu. A rendszeres balhék mellett a színész anyja többször volt a pszichiátrián is. De otthonlétében sem mindig volt köszönet: Damu gyerekként nemegyszer hallotta, amint

anyja a szomszéd szobában mulat szeretőivel, míg az apja dolgozott.

A családban lévő felnőttek közül anyai nagymamájuk, Szincsák néni törődött a legtöbbet a Damu gyerekekkel: a színész szerint nélküle nem élte volna túl a gyerekkorát.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.