Bűnügy

Több mint egymillió dollárt gyűjtöttek az interneten egy gyilkossággal megvádolt katonának

  • Szerző:nuus/MTI
  • 2023.05.14 | 15:22

Több mint egymillió dollár gyűlt össze internetes adománygyűjtő akcióban egy gyilkossággal megvádolt volt katona jogi védelmére, aki New Yorkban egy fenyegetően viselkedő hajléktalan halálát okozta.

Daniel Perry május elején a New York-i metrón, több másik utas segítségével fojtófogással fékezett meg egy férfit, aki az utasokat bántalmazással és gyilkossággal fenyegette.

A hajléktalan férfi ezután életét vesztette.

Az eset május első napjaiban több tüntetést is kiváltott a nagyváros utcáin és metróállomásain, amelyeken Daniel Perry vád alá helyezését követelték. A New York-i ügyészség a héten vádat emelt ellene, és pénteken hivatalosan is ismertették az emberölésről szóló vádiratot; Perry még aznap önként megjelent a rendőrségen. A bíróságra már megbilincselve kísérték át, ahol a bíró 100 ezer dollár óvadék ellenében szabadlábra helyezte.

Az ügyész által összeállított vádirat azt állapítja meg, hogy Daniel Perry azután sem engedett a fojtószorításból, hogy az áldozat, Jordan Neely teste elernyedt a kezében.

A védők azt hangsúlyozták, hogy a 30 éves hajléktalant, Jordan Neelyt New Yorkban jól ismerték erőszakos cselekményei miatt:

2021-ben egy 67 éves nő orrát törte be, de azt megelőzően is bántalmazott már embereket, több alkalommal a metrón ütött meg utasokat.
Daniel Perry ügyvédi költségeinek fedezésére egy adománygyűjtő oldalon tettek közzé felhívást védői, aminek nyomán péntekig több mint 1 millió dollár gyűlt össze. A 24 éves vádlott végzős hallgató egy New York-i főiskolán, azt megelőzően pedig négy évig szolgált a haditengerészetnél, ahonnan kitüntetéssel szerelt le.

Ha emberölés vádjában bűnösnek találják, 5-től 15 évig terjedő börtönre ítélhetik.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló