Bűnügy

Harminc éve döglött gyilkossági ügyet derítettek fel a rendőrök

  • Szerző:nuus
  • 2022.09.15 | 07:18

A gyilkosság gyanúsítottja két román bűnöző.

A Bács-Kiskun megyei zsaruk megszállott munkája szövevényes ügyben hozott eredményt. 1993. szeptember 30-án Soltvadkerten ismeretlenek megöltek egy özvegyasszonyt, majd a lakásban végzett kutatás eredményeként megtalált, több százezer forintnyi készpénzzel elhagyták a helyszínt.

A nyomozás során az elkövetők kilétét nem sikerült megállapítani,

a rendőrök azonban nem feledkeztek meg az ügyről. Egy, a helyszínen hagyott cigarettacsikken talált DNS volt az egyik fontos bizonyítéka a 2020 szeptemberében újra megindított nyomozásnak. A Bács-Kiskun megyei rendőrök kitartó munkájának, valamint a technikai eszközök és lehetőségek fejlődésének köszönhetően sikerült beazonosítani a gyilkosság feltételezett elkövetőit, egy 51 éves nőt és egy 51 éves férfit.

Tekintve, hogy a személyek román állampolgárok voltak,

így a román hatóságok segítségét kérték a rendőrök. A nőt európai elfogatóparancs alapján fogták el Romániában, míg a férfi ekkor már más ügyben jogerős börtönbüntetését töltötte. A bűntársakat – nemzetközi bűnügyi jogsegély keretében – kiadatási eljárás során adták át a magyar nyomozóhatóságnak. A nyomozók nyereségvágyból,

különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntett

elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a román férfit és nőt. Az ügy részleteiről sajtótájékoztató keretében 2022. szeptember 14-én dr. Kovács Gábor alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának vezetője és Bogdány Gyula alezredes, a BKMRFK Bűnügyi Osztályának osztályvezető-helyettese számolt be. A nyomozás jelenleg is folyamatban van.

Meggyilkolta barátnőjét egy magyar egyetemi tanár – körözik


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.
Sztárok
Majka csúnyán megalázta Curtist
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.