Bűnügy

Pörkölttel vesztegette meg az ügyvéd a bírót – letartóztatás lett a vége

  • Szerző:nuus
  • 2021.09.24 | 16:18

A megalapozott gyanú szerint az ügyvéd azt ajánlotta a férfinak, hogy kettő millió forintért cserébe segít.

Büntetőeljárás indult egy korrupt szolnoki ügyvéd ellen, aki azt állította, hogy kétmillió forintért cserébe, a bírót lefizetve elintézi, hogy ne vegyék el egy közlekedési balesetet okozó lány jogosítványát.

roasted-4555193_960_720

Egy Jász-Nagykun-Szolnok megyei férfi lánya ellen közúti baleset okozása és segítségnyújtás elmulasztása miatt büntetőeljárás indult. Az apa 2011 májusában, a vádirat bíróságra történő benyújtása után azzal kereste meg az általa már korábban ismert szolnoki ügyvédet, hogy lássa el lánya védelmét a büntetőeljárásban.

A megalapozott gyanú szerint az ügyvéd azt ajánlotta a férfinak, hogy kettő millió forintért cserébe, az ügyben meghatalmazott védőként eljárva, a bírón keresztül elintézi, hogy ne vegyék el a lánya vezetői engedélyét, és pénzbüntetést kapjon.

Az ügyvéd a pénzen túl azt állítva, hogy azt az eljáró bírónak fogja elvinni kért egy fazék birkapörköltet is, amit a férfi még az ítélethirdetést megelőzően átadott az ügyvédnek.

Az ügyvéd második alkalommal is felajánlotta segítségét, és azt ígérte, hogy ezen ügyben is elintézi, hogy ne vegyék el a férfi testvérének jogosítványát. A férfi az ügyvéd által kért kettő millió forintot kifizette.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló