Bűnügy

Borsod: kavicsot, füvet és homokot tömtek egy gyerek szájába osztálytársai, majdnem meghalt

  • Szerző:nuus
  • 2023.10.02 | 10:58

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emeltek vádat két fiatal ellen.

Életveszélyt okozó testi sértés bűntette a vád két fiatal ellen, akit azzal gyanúsítanak, hogy játék közben lefogták az osztálytársukat, majd füvet, kavicsot és homokot tömtek a szájába. A gyerek életveszélyes állapotba került a bántalmazás okozta megbetegedés miatt. Jogg Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség helyettes szóvivője szerint a vádlottak nem tettek vallomást a kihallgatásuk során és egyikük később írásbeli vallomást terjesztett elő – írja a 24.hu.

Ebben azt állította, hogy a másik fiú kérte meg arra,

hogy fogja le a sértett kezét, és a gyermekkorú társuk volt az, aki füvet és kavicsot tömött az áldozat szájába. A vallomása szerint ezt követően megijedt és elfutott a helyszínről, és nem látta, hogy a sértett lenyelte volna a kavicsot. Végül pedig azt közölte, hogy nagyon sajnálja és megbánta a történteket – közölte az ügyész.

A fiatalkorú vádlottak gyermekkorú társuk és a kiskorú áldozatuk egy borsodi kistelepülésen lévő általános iskolában tanulnak, és baráti viszonyban voltak. Tavaly március végén az iskola udvarán játék közben a két terhelt és a gyermekkorú fiú először egy másik kiskorú fiút próbáltak meg megfogni és a fűben hempergetni, de

ő védekezett és elfutott.

Ezután a későbbi áldozatukhoz  mentek, lefogták a kezeit, földre vitték, hanyatt fekvő helyzetben tartották, amíg a gyermekkorú fiú a szájába füvet, kavicsot és homokot tömött, amit a gyerek lenyelt. A fiatalok ezután elengedték a fiút és távoztak. A fiatal szégyellte elmondani a történteket a tanárainak és szüleinek, és nem szól nekik az eseményről. A következő napokban azonban egyre rosszabbul érezte magát, szülei orvoshoz vitték, ahonnan kórházba utalták és kétszer is megműtötték.

A fiú szervezetébe jutott idegen anyag okozta megbetegedés

közvetlenül életveszélyes állapotot eredményezett, életét a szakszerű egészségügyi ellátás mentette meg. A cselekmény, és az azt követő gyógykezelés a gyermek számára pszichés traumát is okozott. Az ügyészség próbára bocsátást indítványozott a büntetlen előéletű fiatalkorú elkövetőkkel szemben, pártfogó felügyelet elrendelésével és külön magatartási szabály előírásával.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló