Celeb

A Michael Jacksonból sztárt faragó producer adott egy interjút és egészen hajmeresztő dolgokat mesélt

  • Szerző:nuus
  • 2018.02.08 | 12:23
  • trendindex: 2

A most 84 éves Quincy Jones nagy történetmesélő. A Vulture magazin készített veve interjút, ő pedig gátlástalanul tolta egyik hajmeresztő sztorit a másik után.

A 84 éves Quincy Jones a legnagyobb hatású producerek egyike, olyan ő a soul-funk-rnb világának, mint Rick Rubin a rockzenének. Nélküle most minden nagyon másképp nézne ki és hangzana. Rengeteg mindenkivel dolgozott együtt Aretha Franklintől Michael Jacksonig, akiből ő faragott világsztárt, Jacko vele, az ő irányítása mellett készítette el a leghíresebb lemezeit. Jones most tekintélyes interjút adott a Vulture magazinnak, és nem fogta vissza magát, ontotta magából a sztorikat, meg persze a pletykákat is.

Michael Jackson

Sokat és gátlástalanul lopott másoktól, például a Billie Jean basszusát sem ő találta ki, hanem átemelte máshonnan. De az is baj volt, hogy Jacko már-már betegesen sokat plasztikáztatta magát, és amikor Jones szembesítette őt ezzel egy-egy beavatkozás után, mindig volt rá valami „orvosi” magyarázat, hogy miért volt erre szüksége. Persze azt mindenki tudta, hogy az apja miatt, aki nemcsak verte, de verbálisan is kínozta a fiát, állandóan azzal cseszegette, hogy milyen ronda. Jacko-t az altatók és a nyugtatók vitték el, amikről Jones azt állítja, hogy el sem tudjuk képzelni, milyen nagy befolyása van a Propofolt és az OxyContint gyártó cégnek az amerikai sztárvilágra.

Kennedy-gyilkosság

Jones pontosan tudja, hogy ki ölette meg JFK-t. A chicagói maffia feje, Sam Giancana. De a miértről már nem beszél, vagyis mint mondja, nem beszélhet. Annyit azonban elárul, hogy JFK apja, Joe Kennedy (aki Jones szerint rossz ember volt) Frank Sinatra-n keresztül tartotta a kapcsolatot a maffiával, akik segítettek a fiának a hatalomba kerülni az elnökválasztási szavazatok manipulálásával 1960-ban.

A rockzene

Jones szerint a rockzene a fehérek válasza a bluesra. A régiek közül Eric Claptont és a Cream zenekart emelte ki, mint nagy élményt, a Beatlest viszont, akikkel együtt dolgozott, nagyon ledorongolta. Paul McCartney szerinte a világ egyik legcsapnivalóbb basszusgitárosa, de a dobos Ringo Starr még nála is rosszabb volt. Egy dalt egyszer az istennek se tudtak felvenni, mert Ringo képtelen volt ledobolni, ezért leküldték a büfébe, és amíg távol volt, behívtak a stúdióba egy profi jazzdobost, Ronnie Verrellt, aki 15 perc alatt feljátszotta a dalt. Amikor Ringo visszajött, kérte, hogy játsszák le neki a legutóbb felvetteket, amit meg is tettek. „Ez azért nem olyan rossz” – mondta Ringo, mire elárulták neki, hogy persze, mert itt nem ő dobol.

Quincy Jones szerint egyébként Jimy Hendrixhez egyetlen ember gitárjátéka fogható, ez pedig nem más, mint a Microsoft társalapítója, a yachtok és gitárok gyűjtője, Paul Allen, aki szabadidejében egy hobbigitáros. Jones látta őt egyszer játszani Stevie Wonderrel, ami hatalmas élmény volt a számára.

Bono, a U2 énekese nagyon jó barátja, de olyan közeli, hogy rendszeresen meglátogatják egymást, és az énekes a producer után nevezte el a fiát. Viszont arra a kérdésre, hogy a U2 jó lemezeket készít-e, Jones határozottan rázza a fejét: nem.

Jótékonykodás

A producer legendásan nagy jótékonykodó, aki minden nemes ügy mellé odaáll. Elmondása szerint ő is az utcáról jött, ezért pontosan tudja, milyen alulról jönni, ezért segít. De a sztárvilág nagy részét teljesen hidegen hagyja a jótékonykodás, a segítség, csak megjátsszák, hogy érdekli őket a többi ember. A helyzet pedig egyre csak romlik, szörnyű a világ, amiben élünk. Ha tehetné, a rasszizmust szüntetné meg először.

A zaklatási ügyekről

Elhiszi mindet. Név szerint Brett Ratnert és Harvey Weinsteint említi, akit zsarnoknak nevez, és nehezményezi, hogy ötször is előfordult, hogy kereste őt, és nem hívta vissza. Régi barátja, Bill Cosby eseteit viszont nem volt hajlandó kommentálni az interjúban.

A We are the World című dalról

A jótékonysági dalnak, amit rengeteg sztár közösen adott elő, Jones volt a társszerzője (a másik Jacko volt) és a producere. Voltak olyan pletykák, hogy a rockzenészek, akik közreműködtek benne, nem bírták a dalt. Jones szerint viszont bírták, hisz egyesével járta végig őket. Egyetlen ember problémázott vele: Cindy Lauper, aki végig hisztizett a felvételek alatt, a nyakláncaival és a karkötőivel volt elfoglalva, csörömpölt velük, de végül ő is megoldotta a dalt, csak kicsit megnehezítette a saját dolgát.

Rap

Nem szereti. Nincs benne harmónia, nem jó a fülnek.

Zeneipar, popzene

Valami elromlott. Nincs benne a jazz szelleme, nincsenek jó dalok, az innováció teljesen kiveszett belőle. Az olcsó siker van csak, szinte az egész szakma ellustult. Amikor a producer elkezdett Michael Jacksonnal a Thriller albumon dolgozni, nem lebegett a szemük előtt a sok pénz és a hatalmas siker, nem ez volt a cél, hanem csak annyi, hogy valami jó szülessen. És az is született, ami sok pénzt és nagy sikert hozott. Ma viszont mindenki a sok pénzért és a nagy sikerért kezd dalokat írni, ezért amikor belefognak, Isten egyszerűen kimegy a szobából. Náluk viszont még bent maradt. De Jones szerint a mai zenészekből hiányzik a komoly zenei tudás is. De azért közülük is van olyan, akit dicsér: Bruno Mars, Chance the Rapper, Kendrick Lamar, Ed Sheeran, Sam Smith és Mark Ronson szerinte rendben vannak, és méltatóan szólt Alexandre Desplat filmzeneszerzőről is (The Grand Budapest Hotel).

Marlon Brando

Nagyon kihívóan tudott viselkedni, egy nő nem rázta úgy a fenekét, mint ő a cha-cha-cha-ra. Mindenkit megdugott, aki élt és mozgott, férfiakat és nőket egyaránt. A férfiak közül Marvin Gaye-t és Richard Pryort emelte ki, akik Brando szeretői voltak. A Quincy Jones interjúra reagálva, Pryor özvegye is elismerte, egykori férje és Marlon Brando között jóval több volt, mint egyszerű férfibarátság.

Steven Spielberg

A Bíborszín című filmen dolgoztak együtt. A mai napig az egyik legjobb barátja. Egy igazi jó ember.

Donald Trump

Egy idióta. Viszont randizott párszor a lányával, Ivanka-val, amikor a nő még csak 24 volt, a producer pedig 72. A lánynak nagyon szép lábai vannak. Jones egyébként a női nem nagy tisztelője, 4 feleségtől 5 gyereke született.

Halál

Nem fél tőle. Egyszerűen csak elmegy, és ennyi. Nem hisz a túlvilágban, se a vallásban. Jones ismerte az olasz diktátor, Mussolini fiát, Romano-t, aki kiváló jazz-zongorista volt. Egyszer hosszasan beszélgettek, többek között a katolikus vallásról is, amit mindketten lenéztek: félelemre, gyilkosságokra és erőszakra alapul a hatalma, és csak a pénz érdekli, a gyónás intézményével pedig úgy manipulálja az egyszerű embereket, ahogy csak akarja.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló