Celeb

Fordult a kocka: vádlott lett Szilágyi Liliána

  • Szerző:nuus
  • 2023.03.19 | 07:18
  • trendindex: 5

A bántalmazó apa, Szilágyi Zoltán által becsületsértés miatt kezdeményezett magánvádas eljárásban Liliána ezúttal vádlottként jelenik meg.

A férfi által indított per tavaly szeptemberben kezdődött, az első tárgyaláson elhangzottak alapján az eljáró bíró feljelentést tett, a rendőrség így újraindította a nyomozást. Az ügyben Szilágyi Liliánát és édesanyját már meghallgatták.

„Az első tárgyaláson tavaly szeptemberben a bíróság helyt adott a valóságbizonyítási indítványunknak, sőt Szilágyi Liliána vallomása alapján felfüggesztette az eljárást és büntetőfeljelentést tett Szilágyi Zoltán ellen. a rendőrség több más cselekmény mellett arra a 2016-os konfliktusra koncentrál, amelynek során – Liliána elmondása szerint – az apja fojtogatta őt. Ebben az esetben felmerülhet a életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, amely gyakorlatilag egy köztes kategória a testi sértés és az emberölés között.”

– mondta Keviczki István, a volt úszó jogi képviselője a Mandinernek.

A becsületsértés miatt kezdeményezett perben egyetlen lehetőség van arra, hogy Liliána vádlottként védekezhessen, ez pedig a valóságbizonyítás. Ha a vádlott bizonyítani tudja, hogy az általa nyilvánosságra hozott állítások megfelelnek a valóságnak és a bíróság úgy értékeli, hogy ez jelentős magánérdeket vagy közérdeket szolgál, akkor szabadulhat a büntetőjogi következmények alól.

„Az első tárgyaláson tavaly szeptemberben a bíróság helyt adott a valóságbizonyítási indítványunknak, sőt Szilágyi Liliána vallomása alapján felfüggesztette az eljárást és büntetőfeljelentést tett Szilágyi Zoltán ellen – folytatta Keviczki – a rendőrség több más cselekmény mellett arra a 2016-os konfliktusra koncentrál, amelynek során – Liliána elmondása szerint – az apja fojtogatta őt. Ebben az esetben felmerülhet a életveszélyt okozó testi sértés kísérlete, amely gyakorlatilag egy köztes kategória a testi sértés és az emberölés között.”

– fűzte hozzá az ügyvéd.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.