Celeb

Jól nekiment: Noár tróger módon adta el magát a hatalomnak Puzsér szerint

  • Szerző:nuus
  • 2023.04.05 | 13:18

Puzsér Róbert szerint feloldhatatlan ellentmondás, hogy Molnár Áron Noárként a hatalom legnagyobb kritikusa, színészként azonban NER-propagandafilmben vállal főszerepet.

A kormánykritikus színész-aktivistát azért vonták kérdőre ellenzéki oldalon, mert az államilag finanszírozott, Hadik Andrásról szó, Szikora János rendezte huszár-kalandfilmben vállalt szerepet. Ennek a jelenleg is futó filmnek sokak szerint propagandista felhangja van.

Erre a kritikára Molnár azt reagálta, hogy ez egy adófizetői forintokból készült film, amely nem a kormány pénze, valójában csak akkor kötne kompromisszumot, ha „befogná a száját” egy állami film forgatása alatt. Szerinte egy magyar filmben „ugyanúgy szerepelnie kell ellenzéki, mind nem ellenzéki színésznek, mert nem a pártpolitikai hovatartozás kell döntsön erről, hanem a szorgalom, az alázat és a tehetség.” Állítólag mire kiderült, hogy ő Noár, már amúgy is “aláírt szerződése volt”, “nem tudták a miniszterek őt kivetetni a filmből”.

Puzsér Róbert szerint ez szánalmas magyarázkodás, hiszen Noárként a művész a kompromisszummentes, hatalommal szemben álló figurát hozza, Molnár Áronként meg hitelesíti a hatalmat azzal, hogy ezek után bárki mondhatja: nincs itt semmi látnivaló, ellenzéki színészek is kapnak szerepet kormány által finaszírozott filmben. Amit Noár-Áron kap ezen kívül, azt nem teszi zsebre:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Bodrogi Gyula 120 évig akar élni
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 11.
Érdekes
Tudtad? A gin tonic gyógyszer is
  • szerző:nuus
  • 2024. 02. 29.