Celeb

Kanye West otthagyja a Tidalt, összerúgták a port Jay-Z-vel

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.04 | 10:13

Jay-Z saját zenei streamszolgáltatása nem megy túl jól, most ráadásul Kanye is végleg kihátrálna a projektből.

(kép: AFP PHOTO / GUILLAUME BAPTISTE)

Nagy csinnadrattával indult Jay-Z zenei streamszolgáltatása, a Tidal, mostanra viszont kijelenthető, hogy nem pörög annyira az üzlet, mint arra korábban számítottak. Nemcsak, hogy nem sikerült lenyomni a Spotify-t, hanem még csak tényezővé sem sikerült válniuk igazán, úgyhogy nem meglepő, hogy fogy a türelem a projekttel kapcsolatban.

Az már Kanye nagy őszi megőrülése kapcsán lehetett sejteni, hogy valami nincs rendben közte és korábbi nagy barátja, mentora és szerzőtársa, Jay-Z között, és úgy tűnik, hogy ennek is a Tidal az oka. Jay-Z a Tidal indulásakor azzal hívta fel a figyelmet az új streamingszolgáltatóra, hogy elérte: több előadó zenéje kizárólag a Tidalon legyen elérhető. Természetesen Kanye West is a húzónevek között volt, időközben viszont, ahogy más előadók, úgy Kanye is kihátrált a kizárólagosságból, és újra felkerültek a zenéi a konkurencia kínálatába.

Jay-Z & Kanye West – Ni**as In Paris (Explicit)

Music video by Jay-Z & Kanye West performing Ni**as In Paris (Explicit). Watch The Throne: http://bit.ly/n5GXQW © 2012: Roc-A-Fella Records, LLC/Shawn Carter

Ráadásul most teljesen hátat is fordítana a Tidalnak, mert volt barátja cége állítólag több millió dollárral tartozik neki. West legutolsó albuma, a The Life Of Pablo annak idején a Tidalon keresztül jelent meg, ami több mint egymillió új feliratkozót jelentett akkor az új zenei szolgáltatásnak. Ezért szerinte bónusz járt volna neki, a Tidal viszont nem fizetett. Közben Jay-Z-vel is összevesztek, úgyhogy menne. A Tidal szerint viszont érvényes a szerződésük, így ha Kanye kiszáll, perelnek. Ő meg valószínűleg vissza. Csúnya rapháború lesz ebből a szép rapbarátságból.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.