Celeb

Mégsem Azahriah a leghallgatottabb magyar előadó: le fogsz döbbenni, ki az!

  • Szerző:nuus
  • 2023.08.08 | 15:18

Eddig ő volt a legnépszerűbb hazai sztár - a számok azonban egészen mást mutatnak.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által készített kutatás eredményei alapján az online streaming platformokon Magyarországon a 21 éves, Azahriah néven zenélő énekes-dalszerző, Baukó Attila a legnépszerűbb magyar előadó.

Ugyanakkor – most jön meglepetés – a legtöbbet streamelt magyar előadó nem ő, hanem Nateki, akinek a valódi személyazonossága nem ismert, de legnépszerűbb száma, a PLAYAMANÉ-val közös Midnight a Spotifyon eddig több mint 170 millió streamet és a YouTube-on 43 millió megtekintést ért el.

A külföldi előadók közül a Bagossy Brothers Company zenekar, mely Erdélyből származik, az egyik legtöbbet streamelt előadó a YouTube-on Magyarországon. A zenekar stílusa a pop-rock.

Az NMHH kutatása felmérte a digitális zenefogyasztás legfontosabb trendjeit, és az elemzések alapján készítette el a globális és magyarországi, valamint a közép-kelet európai és nagyobb magyar diaszpórával rendelkező országok listáit. A kutatás eredményei megmutatják, hogy mely dalok és előadók a legnépszerűbbek a digitális platformokon itthon és külföldön.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló