Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Celeb

Horrorfilmbe illik Sinéad O’Connor megindító vallomása bántalmazó anyjáról (+18)

  • Szerző:nuus
  • 2017.09.13 | 17:17

Marie nevű anyja lelkileg és fizikailag is terrorizálta.

Kedden a The Dr. Phil Show 16. szezonjának premierjében bukkant fel a dublini származású énekesnő, és tárta fel gyerekkorának horrorisztikus részleteit. A mostanában leginkább mentális eredetű problémáival a hírekbe kerülő 50 éves, Grammy-díjas művész könnyek közt tört ki, mikor felidézte anyja alakját – említi meg a People.

Bevallása szerint már nem neheztel a ’86-ban, autóbalesetben elhunyt szülőjére, és meg is bocsátott mindent, amit az anyja ellene elkövetett.

Gyűlöltem azt, hogy képtelen voltam szeretni őt. Utáltam, hogy nem bírtam törődni vele, vagy hogy egy kicsit is viszontszeressem. Senki sem segített neki, ahogyan én sem. Nem bírtam elviselni a gondolatot, hogy már nem ölelhetem át, és mondhatom neki, hogy mégis szeretem, annak ellenére, hogy egy szörnyeteg volt.

Az énekesnő 19 évesen vesztette el anyját, aki fájóan hiányzik neki.

Valószínűleg innen ered az öngyilkos hajlamom. Minél hamarabb viszont akarom látni az anyámat, ott fent a mennyben. A nyakába akarok csimpaszkodni, és egyfolytában azt mondani neki, mennyire szeretem és hiányzott nekem.

O’Connorék öten voltak testvérek: két lány és három fiú. Születésétől fogva 13 éves koráig az anyja folyamatosan gyötörte: érzéketlenül ütötte, főleg a nemi szerveit, melyeket az énekesnő szerint tönkre akart tenni.

A legkorábbi emlékem az, hogy azt mondja, bárcsak meg sem születtél volna. Nem akart leánygyermeket, csak fiúkat. Fiúként nevelt, a hajamat is lenyírta. Amikor megvert, ami napi szinten ment, levetkőztetett és meztelenül a padlóra fektetett. A kezemet és a lábamat szét kellett tárnom. A hasi részeimet ütötte, a méhemre célzott. Azt akarta, hogy ne legyek nő.

El akart a család utazni egy hétvégére. Ötéves volt ekkor, és az anyja észrevette, hogy hiányzik egy gomb a ruhájáról:

A szart is kivert belőlem, majd kicsavarta a villanykörtét a szobában, és bezárt. Három napra ott hagytak, teljesen egyedül.

Mikor az apjuk már elvált Marie-től, Sinéad szóvá tette, hogy hiányzik neki. Nyolc évesen kitette az anyja a kerti pajtába, hónapokra.

Ha annyira szereted, élj a fészerben.

Egy kínzókamrában éltek, és Marie örömét lelte, ha gyötörhetett valakit.

Rettegésben teltek az évek. A legszörnyűbb nap az iskolai évzáró volt. Minden gyerek boldogan rohant haza vakációzni, nekünk meg el kellett rejtenünk a hoki- és teniszütőket, nehogy azzal verjen meg minket.

Mindig kitalált valamit, hogy miért üti éppen őket. Mikor már meghallották a lépteit, konkrétan a nadrágjukba vizeltek az öccsével. Miközben verte őket, azt ismételtette velük, hogy

Senkik és semmik vagytok.

Ők egy idő után ezt el is hitték. Sinéad szerint anyjuk megszállott volt, szadista és pedofil, vagy maga az ördög bújt belé.

Nem mosott, és ruhát sem váltott. Sem a sajátját, sem a miénket. Öt évig hordtuk ugyanazokat a göncöket. Ritkán lépett ki a házból, vagy kelt ki az ágyból, egyfolytában szedett valami szert. Nem volt egy jó szava sem hozzánk. Rettentően bűzlött, tömény gonosz szaga volt.

Nemcsak az anyja gyötörte, de több idegen is erőszakot tett rajta.

Nem volt gyámügy, vagy bárki, aki segített volna, ezért Connor magára maradt. Kopaszra borotválta a fejét, ami később a védjegyévé vált:

Nem szerettem volna, hogy csinosnak lássanak. Veszélyes dolog szépnek lenni, mert akkor molesztálásnak teszed ki magad. Nem akartam, hogy újra megerőszakoljanak.

Egy rövid időt töltött az apjánál, majd megint otthon találta magát. Marie akkor hagyta abba a veréseket, amikor a lány már akkorára nőtt, mint ő. Sinéad 14 éves korára a viszonyuk is rendeződött. Viszont életében Marie sosem kért bocsánatot a rémtetteiért. Sőt, szembesítéskor letagadott mindent.

Szeretném azt hinni, hogy a megbocsátásom és a szeretetem segíti őt abban, hogy halála után ledolgozza a karmáját.

Igaz, megbocsátotta, de el sosem felejti, ami érte. Emiatt történnek azok a hisztérikus események, amelyekkel a sajtóba kerül. Mostanában a hormonjai is zabolázatlanok, ráadásul a családja is cserben hagyta.

Nem hibáztatom őket. Nem könnyű egy mentálisan sérült emberrel élniük.

Sinéad legutóbbi, segélykérő videója eljutott McGrawhoz, aki felajánlotta az énekesnőnek, hogy Tennessee-be menjen gyógyulni. Öt hétig pihent, és az állapota láthatóan javult.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló