Celeb

3 bizarr szekta, ami szexuális visszaéléseivel vált hírhedtté

  • Szerző:nuus
  • 2022.11.04 | 16:18

Most három további különös közösségről olvashatsz, melyek elsősorban a kiszivárgó szexuális visszaélések (és az ehhez kapcsolódó bizarr rítusok) kapcsán váltak világszerte hírhedtté.

Az Egyesítés Egyháza

Az Egyesítés Egyházát, más néven a múnizmust a koreai guru Sun Myung Moon hozta létre még 1954-ben, aki megváltóként, a világ egyesítőjeként tekint magára. Mindezt arra alapozza, hogy a Jelenések könyvében szerepel egy mondat: „másik angyal jön fel napkelet felől”, ami szerinte Koreára utal. A múnizmus alapja a Biblia, a legtöbb keresztény irányelv, a buddhizmus, és különböző régi, törzsi vallások Ázsia különböző szegleteiből. Moon és követői a messiási ország, Korea mellett fontos szerepet szánnak az Egyesült Államoknak is, ahol a vallás szintén igen elterjedt. Volt is néhány botrány az 1970-es évek derekán, amikor az Egyesítés Egyháza – a világ összes vallásának szeretetteljes egyesítése helyett – egyetemista fiatalokat választott el erőszakos módon a szüleiktől, akik közül többen idegösszeomlást kaptak az agymosással sűrűn átitatott folyamat során. Moon tagadja, hogy bárkit is elszakított volna a szeretteitől, sőt: állítólag több ezer köszönőlevelet kapott múnista diákok szüleitől. 1993-ban azért állt a bál, mert Moon állítólag hat fiatal lányt használt fel különféle kétes szexuális rítusokhoz, akiket „Szűz Máriáknak” nevezett, és többször is megerőszakolt. A vádakat természetesen tagadta a guru, mondván a nők a maguk módján szerettek volna hozzájárulni az igaz vallás terjedéséhez. A fickót és nejét mindenesetre évtizedekre kitiltották először Németországból, majd a sengeni övezet tizennégy másik államából.

A Raëliánus Egyház

A raëlizmus egy UFO-vallás, amelyet a francia sportújságíró és tesztpilóta Claude Vorilhon alapított, aki maga Raël, a különleges tudás hordozója, melyet az Elohim nevű fejlett földönkívüli lényektől kapott. Hitük szerint a földönkívüliek tudatos tervezéssel – génmanipulációval és klónozással – hozták létre az emberi fajt, amelynek sem lelke, sem szelleme nincs, csupán test, tehát anyag. Az anyagot szerintük különféle fejlett orvosi technikákkal örökké életben lehet tartani, ennek fényében Vorilhon 1997-ben alapította a Clonaid nevű céget, mely 2002-ben bejelentette, hogy egy amerikai nő átesett a komplex klónozási folyamaton, melynek eredményeként 2002. december 26-án életet adott Eve nevű lányának. A klóntechnika piedesztálra emelése mellett a vallás mintegy 65 ezer követője a szexben is hisz, ezért az egyházon belül külön szexcsoportok működnek, rekreációs céllal, hogy „tisztán tartsák az emberi energiákat”. A raëliánus hit tiltja a drogok, a dohány és a kávé fogyasztását, és mérsékletes szeszfogyasztásra int.

A Bibliai Megértés Egyháza

A Bibliai Megértés Egyházát egy Stewart Traill nevű, korábban ateista porszívóügynök hozta létre a pennsylvaniai Allentownban 1971-ben. A szekta a fénykorában nagyjából 10 ezer taggal büszkélkedhetett, de ma már csak néhány százan követik Traill mestert, aki állítja: ő Illés próféta reinkarnációja, és pontosan tudja, mikor lesz Krisztus második eljövetele, mert az Úr tudatta vele a részleteket. Természetesen csak azt menti meg az armaggedon tüzétől, aki követi őt mindenben. A „minden” lényege főként abból áll, hogy jövedelmed 90 százalékát az egyháznak kell adnod, és bármikor Traill, vagyis hát Illés próféta rendelkezésére kell állnod szexuálisan, bármelyik nem képviselője is legyél. A fickó állítólag egyébként az érzelmi manipuláció nagymestere, és attól sem riad vissza, hogy 13-14 éves gyerekek agyát mossa át, akik a végén az öngyilkosságba menekülnek.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló