Celeb

Ezt a 10 dolgot kötelező lesz Meghan Markle-nek megcsinálnia karácsonykor

  • Szerző:nuus
  • 2018.12.10 | 16:18

A brit uralkodóháznak szigorú szabályai vannak az ünnepre.

Fotó: Marty Melville / AFP

Utazik Sandringhambe

A királyi család tradicionálisan évente egy alkalommal látogatja meg vidéki birtokát Norfolk megyében. A királynő ráadásul a tömegközlekedést szokta választani, vonattal utazik a birtokra karácsony előtt egy héttel.

Focimeccsre hivatalos

Vilmos és Harry herceg új szokása, hogy a birtokon dolgozókkal focicsapatot alkotva a közeli falu lakói ellen játszanak barátságos mérkőzést, majd a bevételeket jótékony célokra fordítják.

Szenteste teázik a családdal

A meccs után a királyi család a birtokon fogyasztja el a délutáni teát. Amíg a felnőttek scone-t (édes „pogácsa”) és szendvicseket rágcsálnak a tea mellé, a kisebbek a fát díszítek az egyik szomszédos szobában.

Vicces ajándékokat kap, amelyeket hasonló meglepetéssel illik viszonoznia

Attól, hogy ők a királyi család, még van humorérzékük (legalábbis olyan angolosan…). A teát követően kerül sor az ajándékozásra, céljuk, hogy minél viccesebb tárgyakkal örvendeztessék meg egymást.

Jöhet egy kis alkohol?

Bár az ünnepi vacsora meglehetősen formális esemény, a királynő azért tesz az oldott hangulatért, például vicceket mesél a sütemény mellett. És a koccintások sora sem maradhat el, felszolgálnak gint, cidert (almabort) és cseresznyepálinkát, ez utóbbi egyenesen a birtokról származik.

Két istentiszteleten is részt vesz

Remélhetőleg este nem folyik majd túl sok alkohol, hiszen másnap korán kell kelni. A családtagok először 9-re hivatalosak egy privát istentiszteletre, majd utána a Szent Mária Magdolna templom 11 órakor kezdődő nyilvános szertartásán jelennek meg.

Bőséges ebédet fogyaszt

A templomlátogatás után a család visszatér a birtokra, hogy elfogyasszák karácsonyi ebédjüket. A menü minden évben sült pulyka tradicionális köretekkel tálalva, desszertként pedig a híres karácsonyi pudingot szolgálják fel.

Meghallgatja a királynő beszédét

Délután kerül sor a királynő karácsonyi jókívánságaira, beszédjéről az egész világon tudósít a média.

Közös időtöltés a családdal

Az egyszerűbb vacsorát követően a család filmnézésbe, kirakósba vagy Activity játékba kezd. A királynő állítólag remekül tudja utánozni azokat a külföldi államfőket, akikkel az évek során találkozott.

Talán egy királyi vadászat is belefér

Karácsony másnapja a hivatalos ünnep vége, ám a királynő a birtokon marad februárig. Fülöp herceg általában fácánvadászatot szervez, ám Meghan, aki köztudottan nagy állatbarát, ezt valószínűleg ki fogja hagyni. Lehet, hogy inkább a királynőhöz csatlakozik majd egy sétára a kutyákkal.

Forrás: Good Housekeeping


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló