Királyi család

Harry herceggel fog interjúzni Dr. Máté Gábor, akit már durván támadnak

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.28 | 14:18

A magyar származású kanadai pszichoterapeuta hamarosan Harry herceggel fog interjúzni Harry önéletrajzi könyve kapcsán.

A magyar származású kanadai pszichoterapeuta hamarosan Harry herceggel fog interjúzni Harry önéletrajzi könyve kapcsán.

people / Instagram

Miután kitűzték a beszélgetés időpontját (március 4.), a brit sajtó támadni kezdte Dr. Máté Gábort a munkamódszerei és a palesztinokra tett éles kijelentése miatt – írta meg az nlc.hu.

A Daily Mail például azért vette célba, mert a lap szerint Máté a kábítószerek dekriminalizálásának szókimondó támogatója, és korábban az amazóniai ayahuasca növényt használt a mentális betegségben szenvedő betegeinek kezelésére.

Az angol újság azt sem tartja szerencsésnek, hogy a szakember nemcsak a szakterületéhez kapcsolódóan, de azon kívül is rendszeresen kifejti véleményét: 2021-ben mint vendég jelent meg Russell Brand humorista podcastjében, ahol az izraeli–palesztin konfliktus volt a téma. Ebben a műsorban a lap szerint azt mondta, hogy a helyiek elűzése nélkül nem lett volna lehetséges egy zsidó állam létrehozása.

A sokak által palesztinellenesnek ítélt kijelentés mögött megrázó történet rejlik, hiszen Máté Gábor zsidó származása egész karrierjére komoly hatást gyakorolt.

Az író, pszichoterapeuta 1944-ben, Budapesten született, anyai nagyszüleit Auschwitzban ölték meg, amikor ő öt hónapos volt. Ezt követően csecsemőként elválasztották édesanyjától, hogy megmentsék az életét, míg apját a nácik kényszermunkának vetették alá.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.