Deluxe

Ez minden idők egyik legolcsóbb Rolex órája – 5 dolog, amit a 2022-es Rolex Air Kingről tudni kell

  • Szerző:nuus
  • 2022.03.31 | 17:18
  • trendindex: 3

A 2022-es évre azonban a svájci óragyártó óriás átdolgozta a hárommutatós pilótaórát, hogy sokkal szélesebb körű vonzerőt adjon neki, amit valahogy mindig is nélkülözött.

Nagyon ritka, hogy a Rolex ilyen jelentős frissítéseket vezessen be egy kollekcióban. Bár lehet, hogy első pillantásra nem tudod felismerni a 2022-es Air-King által kapott összes változtatást, hidd el azonban amikor azt mondjuk, hogy az összes finom frissítés összeadódik, hogy jelentősen átalakítsa a sportmodellt egy sokkal szimpatikusabb időmérővé.

Íme öt dolog, amit tudnod kell az új Rolex Air-King ref. 126900, amely hamarosan 7000 dolláros árcédulával kerülhet forgalomba.

1. Felülvizsgált tokkialakítás

A legszembetűnőbb változás, amelyet az új Air-King kapott, az átdolgozott tok kialakítás formájában érkezik. Bár a rozsdamentes acél tok még mindig 40 mm-es, mint az elődje, a Rolex jelentősen frissítette a stílusát, hogy sokkal sportosabb megjelenést kölcsönözzön neki.

Az újraformázott Oystersteel tok szélesebb fülekkel és élesre csiszolt függőleges tokoldalakkal rendelkezik, hogy a korábbinál izmosabbnak tűnjön. A szembetűnőbb vizuális frissítés azonban a koronavédők, amelyek hasonlóak a modern Submariner vagy GMT-Master II modellekhez.

2. Egy igazi pilótaóra, amely sokkal egyedibb, mint gondolnád.

Az új Rolex Air-King frissített Oystersteel tokjának köszönhetően most már igazi pilótaórának érzi magát. Ezt tovább segíti a tartalmasabb, bordázott koronakialakítás, amely gyönyörűen illeszkedik az új koronavédőkhöz.

Ezek hozzáadása nemcsak sportosabb érzést kölcsönöz az Air-Kingnek, hanem a Rolex történetében is nagyon egyedi időmérő órává teszi. Ez az egyetlen Rolex, amely ilyenekkel és nem funkcionális lünettával rendelkezik.

3. A fekete számlapot is átdolgozták

Ha jobban megnézed, láthatod, hogy az új Air-King számlapja finom frissítéseket tartalmaz elődjéhez képest. Bár még mindig fekete színű, a logóval és a szójelekkel zöld és sárga színben. Azonban a Rolex funkcionális frissítéseket adott neki, hogy kijavítsa a távozó modell problémáit.

Az alkalmazott számjegyek most már lumineszcens Chromalight anyaggal vannak kitöltve. Az Air-King rajongók is észrevehetik, hogy az 5-ös számot 05-re cserélték.

4. Frissített dobogó szív a Rolex legújabb technológiájával.

A tokban a Rolex házon belüli 3230-as óraműve kapott helyet, így az Air-King felzárkózik a svájci óragyártó más frissített modelljeihez. Az először 2020-ban megjelent szerkezet a Rolex szabadalmaztatott Chronergy gátlójával rendelkezik, és továbbfejlesztett 70 órás járástartalékot kínál.

5. Frissített szíj

A változásokat a Rolex által az Air-Kinghez hozzáadott frissített szíj egészíti ki, amely illeszkedik a tok kialakításában végrehajtott változásokhoz. A frissített Oyster kiszélesített középső láncszemekkel és Oysterlock biztonsági zárral rendelkezik. Bár talán nem a legszembetűnőbb változás, jól illeszkedik a többi frissítéshez, amelyek halmozottan segítenek a sportóra karakterének átalakításában.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.