Életmód

Érthetetlen: Észak-Koreába emigrált a férfi, visszaszökött délről északra

  • Szerző:nuus
  • 2022.01.03 | 13:48

Csak kevesen mertek átkelni a két ország közötti határszakaszon, amely aknákkal és szögesdróttal van tele, és mindkét oldalán jelentős mértékű a katonai jelenlét.

A múlt héten megfigyelt, a megerősített határon Dél-Koreából Észak-Koreába áthatoló személy feltehetően egy korábban átszökött észak-koreai lehetett – jelentette hétfőn a Yonhap helyi hírügynökség a szöuli védelmi minisztériumra hivatkozva.

Vasárnap szöuli tisztviselők arról számoltak be, hogy egy ismeretlen átjutott a két Koreát elválasztó, szigorúan őrzött fegyvermentes övezeten, és belépett Észak-Koreába. A dél-koreai hadsereg szerint szombat este látták, hogy valaki átjutott a négy kilométer széles demilitarizált övezet keleti oldalán. Észak-Koreát értesítették a határincidensről.

A hatóságok feltételezik, hogy ez a személy (korábban) Észak-Koreából szökött meg, jelenleg folyik az ügyhöz kapcsolódó tények ellenőrzése

– közölte a védelmi tárca.

A gyanú szerint egy olyan emberről van szó, aki tornászként szerzett tapasztalatait használta fel arra, hogy 2020-ban áthatoljon a határkerítésen, és a fegyvermentes övezeten keresztül Dél-Koreába jusson – számolt be a hírügynökség anélkül, hogy felfedte volna a kérdéses személy kilétét.

Láttad már a legújabb videónkat? Ha nem akkor nézz bele, biztosan tudunk pár hasznos tippel szolgálni!

Észak-Korea korábban szigorú intézkedéseket vezetett be a koronavírus ellen, 2020 elején lezárta a határokat, bár egyetlen fertőzöttről sem számolt be.

A koreai háborút (1950-1953) követő évtizedekben az elnyomás és a szegénység elől Észak-Koreából több mint 30 ezer ember menekült el. A szökésben lévő észak-koreaiak túlnyomó többsége először Kínába utazik, mielőtt dél felé venné az irányt, általában egy másik országon keresztül.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Érkezhet az USB-C-s iPhone
  • szerző:nuus
  • 2022. 05. 12.