Életmód

Fogy a pénzed? 8 tipp, amivel egyszerűen spórolhatsz a kaján

  • Szerző:nuus
  • 2023.02.11 | 07:18

Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor  az egyre drágább nagybevásárlás után néhány nappal azt látjuk, hogy tönkrement pár élelmiszer. A megfelelő tárolás azonban sokat segíthet, ez  a kulcsa az élelmiszerekkel való spórolásnak.

Tároljuk helyesen a zöldeket: Ne nézegessük szomorúan, ahogy fonnyadnak a hűtőben. Mossuk meg őket, majd tartsuk a salátaféléket papírtörlővel bélelt zacskóban.

Fagyasszunk: A zöldek egészében egy fagyasztós-barát tasakban, vagy pürésítve, jégkockatartóban is elállnak.

Készítsük elő a csirkét: Tegyük a csirkemelleket zacskókba, adjunk hozzá olívaolajat, fokhagymát és fűszereket, így csak kiengedni kell majd és megsütni.

Használjunk extra fűszereket: Készíts pesztót vagy chimichurrit. Ezeket az ízben gazdag szószokat szint bármiből készítheted és remekül passzolnak tésztákhoz, húsokhoz.

Citromot a vízbe: A Food.com gasztro weboldal szerint egy tál vízben tegyük a hűtőbe a citromokat, így 3 hónapig is elállnak.

Fagyasszuk a kenyeret: Hogy meghosszabbítsuk az életét, tegyük a fagyasztóba a kenyeret és akkor olvasszuk ki, amikor szükségünk van rá.

Mentsük meg az avokádó másik felét: Fújjuk be a fel nem használt avokádót sütőspray-vel! Fedjük le fóliával és így rakjuk a hűtőbe.

És még mindig ott a levesesítés: Szinte bármit belerakhatunk egy levesbe. Vagy pürésítsük és fagyasszuk le későbbre.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.