Életmód
Fogy a pénzed? 8 tipp, amivel egyszerűen spórolhatsz a kaján
Nincs is annál bosszantóbb, mint amikor az egyre drágább nagybevásárlás után néhány nappal azt látjuk, hogy tönkrement pár élelmiszer. A megfelelő tárolás azonban sokat segíthet, ez a kulcsa az élelmiszerekkel való spórolásnak.
Tároljuk helyesen a zöldeket: Ne nézegessük szomorúan, ahogy fonnyadnak a hűtőben. Mossuk meg őket, majd tartsuk a salátaféléket papírtörlővel bélelt zacskóban.
Fagyasszunk: A zöldek egészében egy fagyasztós-barát tasakban, vagy pürésítve, jégkockatartóban is elállnak.
Készítsük elő a csirkét: Tegyük a csirkemelleket zacskókba, adjunk hozzá olívaolajat, fokhagymát és fűszereket, így csak kiengedni kell majd és megsütni.
Használjunk extra fűszereket: Készíts pesztót vagy chimichurrit. Ezeket az ízben gazdag szószokat szint bármiből készítheted és remekül passzolnak tésztákhoz, húsokhoz.
Citromot a vízbe: A Food.com gasztro weboldal szerint egy tál vízben tegyük a hűtőbe a citromokat, így 3 hónapig is elállnak.
Fagyasszuk a kenyeret: Hogy meghosszabbítsuk az életét, tegyük a fagyasztóba a kenyeret és akkor olvasszuk ki, amikor szükségünk van rá.
Mentsük meg az avokádó másik felét: Fújjuk be a fel nem használt avokádót sütőspray-vel! Fedjük le fóliával és így rakjuk a hűtőbe.
És még mindig ott a levesesítés: Szinte bármit belerakhatunk egy levesbe. Vagy pürésítsük és fagyasszuk le későbbre.
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.