Életmód

Újabb fejlemények a kijárási tilalommal kapcsolatban

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.22 | 12:48

Németország szigorítja a kijárási tilalom szabályait.

Éjszakai kijárási tilalom jöhet Németországban az új típusú koronavírussal (SARS-CoV-2) leginkább fertőzött térségekben a szövetségi kormány és a tartományi kormányok vezetőinek javaslata szerint. A tervezet szerint a járvány rohamosan erősödő harmadik hulláma miatt

legalább április 18-ig meg kell hosszabbítani a novemberben bevezetett korlátozásokat.

Meg kell akadályozni, hogy a járvány a kevésbé fertőzött területeken is lendületet vegyen, ezért a lehető legnagyobb mértékben korlátozni kell az emberek mobilitását – mozgását -, és be kell indítani az úgynevezett vészfék rendszert, amelyet a kormányfők legutóbbi, március elején tartott tanácskozásán dolgoztak ki.

A rendszer lényege, hogy vissza kell állítani a második hullám enyhülése révén a hónap elején felfüggesztett korlátozásokat azokban a tartományokban, járásokban vagy városokban, amelyekben tartósan – egymás után három nap – száz fölött van az úgynevezett hétnapi fertőzésgyakoriság, vagyis a megelőző hét napon regisztrált új fertőződések százezer lakosra vetített száma.
Új elem, hogy

éjszaka mindenki csak halaszthatatlan ügyben hagyhatja el az otthonát.

Be kell zárni az iskolákat és napközbeni gyermekellátó intézményeket, ha nem lehet biztosítani a gyerekek és a gondozók, tanárok hetente legalább kétszeri tesztelését – áll a tervezetben.

A Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) adatai a hétnapi fertőzésgyakoriság országos szinten vasárnap átlépte a 100-as határértéket – 103,90-re nőtt a szombati 99,60-ról -, és hétfőre még tovább, 107,30-ra emelkedett.
Az intézet hétfői kimutatása szerint az utóbbi 24 órában 7709 fertőződést szűrtek ki tesztekkel. Ez 15 százalékot meghaladó növekedés az egy héttel korábbi 5480-hoz képest. Az új regisztrált fertőződésekkel együtt 2 667 225 ember szervezetében mutatták ki a vírust. A vírus által okozott betegséggel (Covid-19) összefüggésben

egy nap alatt 50 halálesetet jegyeztek fel, a 83 milliós Németország területén.

Ez ugyancsak emelkedés az egy héttel korábbi 47-hez képest. Nálunk vasárnap 195 ember halt meg a kovid szövődményei miatt. Az új halálesetekkel 74 714-re emelkedett a járvány németországi áldozatainak száma.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
TV
Durva döntést hozott a Netflix
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 03.
Életmód
Lehetsz csinos pénz nélkül is!
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.