Életmód

A home office és zoom meeting járvány után is megmarad

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.24 | 15:18

Egyre több országban hoznak olyan új jogszabályokat, amelyek az otthoni munkavégzést szinte bárki számára választható alternatívává teszik. Most épp Nagy-Britanniában tárgyalnak erről.

A pandémia bebizonyította, hogy szinte bármilyen munkakör elvégezhető otthonról is: azok is, amelyek fenntartása érdekében eddig hatalmas irodaépületeket tartottak fenn. A cégek rengeteg pénzt spórolhatnak azon, ha a jövőben kevesebb irodát kell fenntartaniuk, ahogyan a munkavállalók is jól járhatnak, ha idejüket maguk oszthatják be. Természetesen mindezt nyitva tartó iskolák, óvodák, bölcsődék mellett, egy posztpandémiás világban.

A brit Üzleti, energetikai és ipari stratégiai osztály úgy tervezi, az év folyamán a munkavállalói jogokat bővíti: a rugalmas munkaidő és az otthoni munkavégzés azokban a munkakörökben, ahol ez lehetséges, vélhetően alapvető emberi jog lesz.

Esélyes, hogy nem csak a britek változtatnak a meglévő jogszabályokon, hanem a világ többi részén is alapvető munkavállalói joggá válik a home office és a zoomos kapcsolódás a meetingekhez.

kép: https://pixabay.com/hu/users/alexandra_koch-621802/


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Külföld
Meghalt Derrick felügyelő társa
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 25.