Életmód

Nagyon sokan vannak azok a fiatal amerikai férfiak, akik egyszerűen nem szexelnek

  • Szerző:nuus
  • 2019.04.03 | 18:48

Egy friss kutatás megtalálta az okokat is.

A valaha mért legmagasabb értéket érte el tavaly azoknak az amerikai felnőtteknek az aránya, akik nem szexeltek az év során. A számok mögött egészen sajátos tényezők állnak: az egyre inkább elöregedő társadalom tapasztalata, és az is sokat számít, hogy egyre többen vannak, akik nincsenek párkapcsolatban.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cabinet de SexOthérapie® (@ranahamrouni) on

Azért fontos tényező az elöregedés is: amíg 1996-ban 18 százalékot tett ki a társadalomban a 60 év felettiek aránya, addig 2018-ra ez 26 százalék lett. És ennek a korosztálynak stabilan az 50 százaléka él nemi életet, azaz ennek a korcsoportnak a növekedése hatott az országos statisztikára is. Viszont van egy fontos változás: a 18 és 29 éves korcsoportból azok aránya, akik nem élnek egyáltalán nemi életet, megduplázódott 20 év alatt, 23 százalékra.

Érdekes változás, hogy a nem szexelő huszonévesek között sokáig hasonló volt a férfiak és a nők aránya, de az elmúlt években meredeken megnőtt a férfiak száma is. 2008 óta háromszorosává, azaz 28 százalékra nőtt. Ez szoros összefüggésben áll azzal, hogy a 2008-as válság után sokal kikerültek a munkaerőpiacról.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Therapist / Sexologist (@alex_kroll_therapist) on

Szintén ismert tény, hogy a fiatal férfiak inkább laknak még a szüleikkel, mint a fiatal nők: egy 2014-es kutatás szerint a 18 és 34 év közötti férfiak 35 százaléka még ilyen helyzetben van. Nyilván sokat számít az is, hogy a most már sokkal több mindent lehet este 10 után csinálni, mint mondjuk 20-30 évvel ezelőtt. A streamoldalak, a közösségi oldalak, a videójátékok mind ilyen funkciót töltenek be.

(via 444)

Címlapkép: 123rf.com


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló