Életmód

Ha eleged van a szobádból, menj strandra

  • Szerző:nuus
  • 2021.05.19 | 13:18

A hosszú bezártságból még a legelszántabb autósoknak is elegük lesz egyszer. Mit csináljunk hát, ha az oltásnak hála ránk szakad a világ összes lehetősége? Menjünk strandolni!

Vár még pár nehéz hét a vendéglátósokra és a turizmusból élőkre, hiszen bár a napokban végre kinyithattak a boltok és egyes szolgáltatók, rájuk máig nem kerülhetett sor. Talán ahhoz sem kell nagy képzelőerő, hogy belássuk: a casino online oldalak nem sínylették meg ezt az időszakot úgy, mint a  termálfürdők és strandok, melyeket elsőként zártak be. De miért is érdekes mindez?

Talán jó eséllyel fogadhatunk arra, hogy 3,5 millió beoltott körül hatalmas változások történhetnek. Hazai gyógyfürdőink és strandjaink nagyrésze tavaly november 11. óta zárva van. Bár a fürdők egy darabig még a fürdőrészlegek nélkül ugyan, de nyitva tarthatták volna gyógyászati egységeiket, ennek fenntartása sajnos nem volt gazdaságos a legnagyobb tömegeket vonzó füdrőrészek nélkül. Nem kell neked is gyógymasszázsra, iszappakolásra, esetleg súlyfürdőre vagy szénsavas kádfürdőre menned, azonban ne feledd, minden vendéglátós hasonló helyzetben van és ez végső soron a te életedet is befolyásolhatja.

Lassan látszik a kiút a bezártságból és amint lehet, mindenki menjen ki a szabadba, találkozzon a barátaival, sportoljon, vagy ami eszébe jut – csak ne feledkezzem meg arról, ami most igazán fontos: figyeljünk másokra és ha lehet, maradjunk Magyarországon, ugyanis számos előnnyel jár.

Közös érdekünk, hogy egy ilyen hosszú kényszerszünet után, a nehéz gazdasági helyzetbe került turisztikai- és vendéglátóipart segítsük azzal, hogy megérdemelt pihenésünket hazai szálláshelyeken töltjük el – amivel ráadásul az egészségünket is erősítjük. Egészségünknek – valljuk be – az elmúlt egy év nem kedvezett különösebben. Járjunk tehát minél gyakrabban fürdőinkbe, hiszen Magyarország területének 80%-a alatt termál –, illetve gyógyvíz található, gyógyvíz-nagyhatalomként pedig egyszerűbb egészségesnek maradni, mint gondolnád. Sokan többezer kilométert utaznak azért, hogy a magyar vizek gyógyhatását élvezhessék, fogd meg a barátaid és – amint lehet – élj a lehetőséggel, menj fürdeni! A csúzdák mellett figyelj arra is, hogy némely vizünk gyulladáscsökkentő vagy fájdalomcsillapító hatású (pl. Miskolctapolca vagy Hévíz forrásai), de akad köztük olyan, amely stresszoldó (mint Zalakaros jódos vize), vagy az emésztőrendszert gyógyító (így Harkány vagy Bükfürdő) is. Mindig érdemes utánajárni, mire lehet a leginkább szükségetek, de a legtöbb fürdő annyi lehetőséget és programot kínál, hogy akár többet is végigpróbálhattok.

Ha hihetünk a prognózisoknak, a 3,5 millió beadott oltást május első felében érhetjük el, így a strandnyitások némi csúszással, de viszonylag időben megtörténhetnek. Arra azonban készülj fel, hogy bizonyos nehézségek – így a maszkviselés – nagy valószínűséggel velünk maradnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Design
A stílusos otthon titkai
  • szerző:nuus
  • 2021. 07. 02.