Gasztró

Nők találták fel a foci EB új sikernasiját – Ezt tudja a sörtörköly kréker

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.29 | 11:32

A nyári foci EB és az olimpia idején a mogyoró-nachos-ropi sörkorcsolya triónak méltó ellenfele lehet egy újfajta ropogtatnivaló, ami kézműves sörfőzdék gyártási melléktermékéből készül. A sörtörköly kréker alapanyaga a rostban, fehérjében és B-vitaminban gazdag, malátából megmaradó árpa és/vagy búza őrlemény, ami nem csak finom, de egészséges is.

Fotó: freepik.com

Mi az az upcycled élelmiszer?

Az upcycled élelmiszerek olyan alapanyagokból készülnek, amiket egy másik élelmiszer előállítása során kidobnának, de emberi fogyasztásra még alkalmasak. A konyhában mindent fel kell használni elv alapján született meg a zsemlemorzsa, a kolbász, vagy a pálinka is. Ilyen alapanyag a sörgyártás során keletkező sörtörköly is, ami tápanyagban gazdag, de eddig jobbára állati takarmányként használták.

Sörtörköly kréker: Finom és fenntartható

A Secontaste már 2021 óta gyárt sörtörköly granolát, melynek többféle ízváltozata is kapható. A kréker a legújabb fejlesztésük, ami nyárra érkezik a piacra, és remek alternatíva lehet a mogyoró-nachos-ropi trió mellett. A termék ötletgazdája Dalmadi Júlia, aki az RTL Klub Cápák között műsorából is ismert sörtörköly granoláiról. Júlia többéves nemzetközi szakmai tapasztalattal rendelkező élelmiszer futurista, aki csapatával és partnereivel az ételpazarlás csökkentésén és az élelmiszer upcyclingon dolgozik.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Mobiltech
Nagy változás jön a Vibernél
  • szerző:nuus
  • 2024. 05. 17.