Tech

Megérkezett az első AI-vezérelt laptop – Nagyot robbant vele az Asus

  • Szerző:nuus
  • 2024.05.23 | 17:30

A Microsoft nemrégiben mutatta be a Windows legújabb AI-funkcióit, és máris itt az első laptop, ami igazán ki tudja használni őket! Az Asus büszkén mutatja be a Vivobook S15 (S5507) modellt, a mesterséges intelligenciával felokosított laptopok új generációjának úttörőjét, ami hazánkban is elérhetővé válik.

A Vivobook S15 nem csupán a legújabb AI-funkciókkal van felszerelve, mint a Copilot, a Live Captions és a Recall, de lenyűgöző hardveres jellemzőkkel is büszkélkedhet. Az akár 17 órás üzemidő felülmúlja az Apple MacBookét is, a 3K felbontású OLED kijelző pedig élénk képet és kevesebb kékfény-kibocsátást biztosít a szem kímélete érdekében. A laptop 4 USB-csatlakozóval, 1 HDMI-csatlakozóval, microSD kártyaolvasóval és audiocsatlakozóval is rendelkezik, így minden igényt kielégít.

Fotó: asus.com

A felhőalapú megoldások helyett a helyi számítógépeken futó AI jelenti a jövőt, és az Asus Vivobook S15 ezen a téren is úttörőnek számít.

A Qualcomm Snapdragon X Elite processzor, amellyel a Windows on ARM fut, kiemelkedő teljesítményt és alacsonyabb energiafogyasztást biztosít, így a laptop üzemideje is jelentősen megnő. Az ARM-alapú processzorok a csúcsteljesítményt a hagyományos energiafogyasztás harmadával érik el, forradalmasítva a laptopok üzemidejét.

Az Asus Vivobook S15 (S5507) már előrendelhető az Asus hivatalos online boltjában, a szállítás pedig június 18-án kezdődik.

Forrás


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló