Kultúra

Ázsiában debütál a Recirquel monumentális produkciója – A Solus Amor nyitja meg Dél-Korea első számú táncfesztiválját

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.04 | 19:32

A Recirquel társulat produkciója lesz a fő műsorszáma, és egyben a nyitóelőadása Dél-Korea legrangosabb táncfesztiváljának. Az idén 20. alkalommal megrendezett Puszani Nemzetközi Táncfesztiválon tíz ország negyven társulatának előadásai láthatók. A Vági Bence rendezte, a világ számos országában nagy sikert aratott Solus Amor című előadást először mutatják be Ázsiában. A hitről és szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló cirque danse produkciót június 7. és 9. között három alkalommal láthatja a fesztivál közönsége a Puszani Filmművészeti Központ nagyszínházában.

A Recirquel az elmúlt években a világ egyik vezető újcirkusz társulatává vált, rendszeres fellépője Európa és Amerika legnagyobb művészeti fesztiváljainak és vezető színházainak. Az évente több mint 300 előadást bemutató Társulat Solus Amor című monumentális produkciójával június 7. és 9. között először lép fel Dél-Koreában, a 20. Puszani Nemzetközi Táncfesztiválon, ami egyben a Recirquel első bemutatkozása Ázsiában.

Fotó: Recirquel

A huszadik jubileumát ünneplő eseménysorozat sokszínűségének és magas művészeti színvonalának köszönhetően mára Dél-Korea és egyben a kontinens egyik legjelentősebb táncfesztiváljává vált.  Az elmúlt két évtizedben a fesztivál mintegy ezer táncművet mutatott be Ázsia, Európa és Afrika több mint 50 országából.

Az idei esemény nyitóelőadásának a Recirquel Solus Amor című produkcióját kérték fel a szervezők: a Solus Amort háromszor is láthatja a közönség a fesztivál fő előadóhelyszínén, a négyezer férőhelyes Puszani Filmművészeti Központ (Busan Cinema Center) nagyszínházában.

A 2020-ban debütált Solus Amor a „cirque danse” nyelvén megszólaló monumentális előadás. A produkció korunk természet és csoda iránti vágyódásából meríti erejét. A hitről és a szeretetről, a természetről és az univerzumról szóló előadásban az újcirkusz, a klasszikus és a modern tánc egyesül. Miközben az akrobatika a káprázatot és az ámulatba ejtést szolgálja, a tánc lehetőséget ad az önkifejezésre, a finomabb jelentésárnyalatok közvetítésére és a történetmesélésre. A Solus Amor nem egy történetet mond el, hanem többféle közelítésben azt vizsgálja, mennyire fontos az ember számára a bolygónkon jelen lévő szeretet. A produkció feleleveníti a szeretet különféle rétegeit, a szerelem és a gyűlölet változatait, de mindenekelőtt azt az egyetlen és ősi hajtóerőt kutatja, mely időtől és tértől függetlenül mindannyiunkat összeköt.

A produkciót eddig 13 országban mutatták be, a Solus Amor az elmúlt években bejárta Európa és Amerika legfontosabb kortárs tánc- és cirkuszművészeti fesztiváljait.

Az előadás Magyarországon legközelebb június 28. és 30. között látható a Müpa Fesztivál Színházban.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló