Utazás

Európa negyedik legszebb gyöngyszemének tartják ezt a magyar falut

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.09 | 13:33

A Bokodi lebegő falut választotta az egyik neves európai turisztikai oldal. Nem csoda, hiszen egészen különleges látványt nyújt a Bokodi-tavon lévő házak.

Európa tele van szebbnél szebb természeti kincsekkel, melyek felfedezése tökéletes célja lehet a nyári utazásoknak. Ha valaki nem a nagy turistatömegre vágyik, érdemes alaposabban körülnézni az adott országban. De nem is kell messzire menni, mindjárt itt van mindjárt a Bokodi lebegő falu .

A kontinens legszebb rejtett gyöngyszemeiből készített listát a Eurpean Best Destinations, a utazó- és turisztikai szakemberek körében legnépszerűbb utazási oldal. A szakoldal a Bokodi úszófalut sorolta a negyedik helyére a rejtett gyöngyszemek közül – írja a femina.hu.

A Bokodi lebegőfalut választotta az egyik neves európai turisztikai oldal a kontinens negyedik leggyönyörűbb helyének/Fotó: MTI Fotó: Bodnár Boglárka

Ez a csodálatos úszófalu a Bokodi-tó partján van, néhány kilométerre fekszik Oroszlánytól, egy órányi autóútra Budapesttől.

A tavat az 1961-ben induló Oroszlányi Hőerőmű Vállalat számára létesítették, az erőmű melletti réten átfolyó Által-ér felduzzasztásával. A hűtőtó a hulladékhő miatt sosem fagyott be, így válhatott a horgászok paradicsomává és a fotósok és turisták egyik közkedvelt hazai kedvenccé.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló