Utazás

Elindult az első kutyás repülőjárat, nem kell boxban tölteniük a kedvenceknek az egész utat

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.09 | 17:36

Szabadon mozoghatnak, pihenhetnek a gazdájukkal a kutyák az üléseken és az ágyon az első kutyás repülőjáraton. Pórázon csak fel- és leszálláskor kell tartani a kedvenceket, illetve turbulencia esetén. Amúgy levendulaillatú kendőkkel, nyugtatóval és zenével teszik kellemesebbé az útjukat.

A BARK Air elindította első kutyákra szakosodott luxusjáratát, mely egyelőre New York és Los Angeles, illetve London között közlekedik. A szolgáltatás egyelőre méregdrága, de komoly lépés a négylábúak jövőbeli könnyebb utaztatása felé.

Számos kutyagazda küzd ugyanis a távoli utazási tervekel. A legtöbb légitársaságnál tiltott a kutyák fedélzetre vitele, másoknál kézipoggyászként utazhatnak a kisebb testű ebek, de csak a boxban, az ülés alatt. A nagyobb kutyáknak a raktérben jut hely, ami stresszes élményt jelenthet számukra – írja a femina.hu.

A legújabb kutyás repülőjáraton a kedvencekkel együtt utazhatnak a gazdik. Pórázt csak a fel- és leszálláskor kell fölvenniük és turbulencia esetén/Fotó: 123rf.com

A BARK Air ezzel szemben a kutyák komfortérzetét helyezi előtérbe. A 15 férőhellyel rendelkező gépen egyszerre 10 gazdi és 10 kutya utazhat teljes kényelemben. A jegyek ára ugyan még borsos: az Egyesült Államokban 6, Londonba 8 ezer dollárba kerül egy út, de a jegy ára magában foglalja a kutyák kényelmét szolgáló szolgáltatásokat is.

A kutyák nem kényszerülnek boxban tölteni az utazást, szabadon mozoghatnak, pihenhetnek, gazdájukkal üldögélhetnek az üléseken, az ágyon. A biztonság érdekében fel- és leszálláskor, valamint turbulencia esetén pórázon kell tartani őket, de máskor a gazda-kutya pároson múlik a póráz használata. A társaság feromonos nyugtatókkal, zenével, levendulaillatú kendőkkel és egyéb kényelmi eszközökkel gondoskodik a kutyák nyugalmáról.

(via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló