Életmód

A 10 legkönnyedebb koktél, hogy csinos maradj, meg kellemesen be is karmolj

  • Szerző:nuus
  • 2018.06.10 | 06:49

Szeretjük a koktélokat, de igen ritkán isszuk, hiszen alapanyagaik általában drágák, ráadásul hizlalnak is. Vannak azonban koktélok, melyek kellően könnyedek ahhoz, hogy a fogyókúra mellett is beléjük kóstolhassunk!

Ha napok, hetek óta helyesen étkezünk, betartjuk a diétánkat, egy finom esti koktél bizony megfekheti a gyomrunkat magas kalóriatartalmával! Nem kell azonban lemondanunk a koktélokról, ha szeretjük őket – elég csupán más alapanyagokkal elkészíteni. Hogyan? Kezdjük az egyik legnépszerűbb típussal, a kubai Mojitóval.

Forrás: 123rf.com

Görögdinnye Mojito

100 kalória: elkészítésekor cukor felhasználása helyett gyengéden törjünk össze egy mozsárban vagy nagy kanállal néhány kocka görögdinnyét, és adjunk hozzá friss mentaleveleket. Majd jöhet a rum és az ásványvíz a kellemes ízű mojitóhoz, mely a normál változathoz képest fele annyi kalóriát tartalmaz!

Egyszerű Margarita

170 kalória: hagyjuk ki a színpompás szirup mixeket és sok kalóriát megtakarítunk. A mexikói Margarita 4 cent Tequilából, lime léből és egy kevés Triple Sec-ből áll. Keverjük össze jéggel és kínáljuk. Egy ital a nőknek és kettő a férfiaknak naponta bőven elég, ha vigyázni akarunk egészségünkre és vonalainkra!

Forrás: 123rf.com

Pina Colada

229 kalória: a cukros kókusztej mix elhagyásával rengeteg kalóriát tudunk kivenni ebből a finom koktélból. Mérjünk ki 4 centet a kókusztej rumból. Adjunk hozzá friss epret, egy kis agave szirupot és keverjük össze jéggel. Egy méretes, trópusi koktélt kapunk kb. annyi kalóriával, mint egy marék (sótlan) perec.

Shochu Cosmo

70 kalória: cosmopolitan sovány koktélt is könnyen készíthetünk, ha a vodkát shochu-ra cseréljük, erre a kellemes ízű japán italra. Egy 60 ml-es adag csak 35 kalória. Áfonyalével, lime lével, narancslével töltsük fel, majd rakjuk bele egy martini shaker-be. Ez a koktél a hagyományoshoz képest fele annyi kalóriát tartalmaz.

Sovány bogyós Daiquiri

145 kalória: egy csészényi nem cukrozott szeder vagy áfonya kell hozzá, fagyasztott vagy friss formában. Intenzív ízt kapunk csupán 50 kalóriával, miközben a szirupos változat 255 kalória. Adjunk hozzá rumot, jeget és édesítsük egy teáskanál steviával, mely a cukrot helyettesíti és keverjük meg jól.

Forrás: 123rf.com

Gin tonik soványan

75 kalória: a tonikban szinte ugyanannyi kalória van, mint egyéb cukros, szénsavas üdítőkben! Ezért kedvenc sovány koktélunk elkészítéséhez diétás tonikot használjunk, vagy pezsgő szódavizet, noha utóbbi esetben a kesernyés ízt nyilván mellőzi az ital. Lime lével vagy ízesített szódavízzel azonban feldobhatjuk a koktél ízét.

Bellini 

120 kalória: az olaszok egyik kedvencét, Bellini-t is elkészíthetjük sovány koktélként. Kb. 60 ml őszibaracklé felhasználásával, mely fele az átlagos mennyiségnek. A nektárt keverjük össze 118 ml pezsgővel, és kínáljuk szép, bordázott üvegpohárban. A Mimosa szerelmesei ugyanezt a trükköt alkalmazhatják fele annyi narancslé felhasználásával!

Ázsiai ízkavalkád koktél

90 kalória: a gyümölcsízű alkoholok remekül helyettesíthetik a gyümölcsleveket, melyek több kalóriát tartalmazhatnak. Próbáljuk ki a gyömbéres vodkát lime-os ásványvízzel egy remek kis ázsiai koktélhoz! Az ízesített szódavizek is kiválóan illenek a képbe!

Forrás: 123rf.com

Vodka Ice-tea

80 kalória: a limonádé és az édes jeges tea egy kis vodkával igen népszerű ital. A sovány koktél változatnál fele annyi kalóriás italt készíthetünk alacsony kalóriás limonádéval és tea ízesítésű vodkával. Ez a vodka típus szintén alacsony kalóriás a hagyományosakhoz képest.

Citromfű Collins

90 kalória: fanyar ízű élvezet, különösen, ha sovány koktél változatban készítjük, szirupos mix és cukor nélkül. A diétás verzió vaníliás vodkával készül gin helyett – a vanília kellemes ízt ad és kevés kalóriás. Egy kis lime lé mehet hozzá, valamint nulla kalóriás ásványvíz citromfű ízesítéssel. Menta és vanília pluszban is adható a koktélhoz.

Forrás: 123rf.com
Mivel dobhatjuk még fel koktéljainkat?
Mindig válasszunk 100 százalékos gyümölcslét a keverékek helyett; nulla kalóriás szódával, ízesített ásványvízzel dolgozzunk az üdítők helyett; tartsuk észben, hogy a kevesebb összetevő kevesebb kalóriát is jelent. Sose adjunk egy sovány koktélhoz krémes italt vagy likőrt – megduplázza az italban levő kalóriamennyiséget! Ne használjunk több kupica töményitalt egy koktélban! Édes desszert bort ne igyunk, mert szintén plusz kalóriákkal egészíti ki a vacsoránkat.

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló