Életmód

Ezzel az 5 egyszerű lefekvés előtti szokással ezerszer könnyebb lesz minden reggeled

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.11 | 14:23

A sikeres emberek reggel a leghatékonyabbak, ám a gördülékeny napindításra még előző este kell előkészülni.

Fotó: Pixabay CC0

Az már nagyon régóta köztudott, hogy a sikeres emberek délelőtt végzik el munkájuk, és teendőik legnagyobb részét. Reggel, és délelőtt sokkal könnyebben fog az agy, jóval produktívabbak lehetünk, gyorsabban megy a munka is. Azt, hogy mennyire is érdekli az embereket az, hogy hogyan lehetnek a leghatékonyabbak ébredés után, könnyen megtudhatjuk a Google-tól is. A “reggeli produktivitás” szavakra ugyanis közel 31 millió találat jön be. Ez rengeteg!

via GIPHY

Abban tehát mindenki biztos, hogy nagyon fontos koncentráltan tevékenykedni reggelente, de azt már kevesebben tudják, hogy a reggeli siker kulcsa bizony az előző estében rejlik. Ha már este előkészülsz pár dologgal, akkor saját magadnak könnyíted meg a reggeledet. És ha eddig csak abból állt az elalvás előtti fél órád, hogy pörgetted a posztokat az Instán, akkor főleg próbáld ki ezeket a praktikus dolgokat! Jó hír, hogy mindezek elvégzése szintén nagyjából 30 percet vesz igénybe. Egyenként egyik sem több, mint 5 perc, kivéve az ötödik, de erről majd később.

via GIPHY

Ha pedig ezek az esti kis praktikák rutinná válnak, akkor még a hétfő reggeled is garantáltan jobban fog indulni, és talán nem kívánod majd a pokolba.

via GIPHY

Íme, az 5 legfontosabb rutin, amire érdemes minden este időt szánnod, különösen akkor, ha másnap sűrű napod lesz:

#1 Fogalmazd meg a 3 legfontosabb másnapi feladatod

Nyilván, ha sok dolgunk van, akkor nem árt sorrendet felállítani a feladatok között. Így ajánlatos még lefekvés előtt kigondolni, hogy mivel fogunk indítani másnap. Nyilván nem ez a legrelaxálóbb tevékenység, amit este el tudunk képzelni magunknak, de hidd el, megéri! A reggeli ébredés utáni ködös elménknek jól fog jönni, hogy tisztán látja legalább a 3 legégetőbb faladatot, így garantáltan meg fogod köszönni magadnak, hogy előző este összegezted ezt a feladatlistát. Ezeket akár le is jegyezheted egy papírra, vagy írd be a telefonodba, és minden reggel csekkold ezt le.

via GIPHY

#2 Ne hagyd elveszni az ötleteid

Biztos érezted már azt, hogy egy csomó dolog kavarog a fejedben, és rengeteg ötleted van esténként, amiket aztán másnapra jól elfelejtesz. Hogy ezt elkerüld, írd le a gondoltaid este, akkor is ha épp kuszának tűnnek. Hidd el, másnap, friss aggyal majd jobban átlátod ezeket, és hasznos lehet számodra. Ez jól jöhet akkor is, ha megoldatlan problémákon agyalsz este az ágyban. Írd le, hogy mi a gond, és másnap talán már a megoldással ébredsz.

via GIPHY

#3 Nézd meg, milyen lesz másnap az időjárás!

Sokaknak ismerős lehet az a reggeli szituáció, amikor az ember ott áll a tükör előtt, és nem tudja, hogy mit vegyen fel. A helyzetet tetőzheti, ha indulás előtt eszmélünk rá, hogy milyen idő is van kinn. Épp ezért, hogy reggel minél több időt spórolj meg magadnak, és ne késs el a munkából, nézd még meg este az időjárást, és készítsd ki ennek megfelelően a ruhádat, cipődet. Ha edzeni is jársz, akkor mindenképp tedd ki az edzőruháidat is másnapra. Máris nyersz magadnak legalább 20 percet minden reggel. Hát nem megéri ez a kis áldozat?

Hogy hol érdemes megnézni azt, hogy milyen idő lesz, és melyek a legjobb időjárás appok, arról itt írtunk.

via GIPHY

#4 Szelektáld ki a lényegtelen dolgokat a kézitáskádból, válltáskádból

A nőknél különösen nagy problémát szokott okozni az, hogy a válltáskájuk teli van tömve, így sokszor a táska olyan nehéz, hogy azt már cipelni sem tudják. Ez azért is probléma, mert amikor a reggeli készülődésnél keresnek valamit, akkor azt tuti nem találják meg, pedig valahol ott van a táska mélyén a rúzsok, tollak, magazinok, csokik, rágók és papírzsepik társaságában. Hogy reggel elkerüljük a táska-káoszt, este mindenképp szedjük ki belőle az olyan dolgokat, amikre nem lesz másnap szükségünk, és nem akarjuk magunkkal cipelni. Azokat a dolgokat is készítsük elő belőle, amit használunk a reggeli készülődés során, így tuti kéznél lesz majd még az indulás előtti nagy kapkodás közepette is a fésű és a szájfény. A férfiaknak sem árt megszokni ezt a rutint, bár ők legtöbbször csak egy laptoptáskával szaladgálnak, ám abból sem árt néha kiüríteni a rágós papírokat, szórólapokat, blokkokat, fogadási szelvényeket meg a fél kiló aprót. És azoknak a nőknek a begyűjtött névjegyét is, akiket úgysem hívnak már fel sosem.

via GIPHY

#5 Végül merülj el kedvenc tevékenységedben

Mindenkinek szüksége van egy kis én-időre, miért ne lehetne ez épp este? Áldozz magadra egy kis időt az esti rituálék után, vagy akár közben is. Vegyél egy forró fürdőt, hallgass relaxációs zenét, olvass könyved, nézd meg a Trónok harca legutóbbi részeit, vagy hívd fel egy barátodat, akivel szívesen csevegnél.

via GIPHY

Ha törődsz magaddal, és kényeztetéssel zárod a napot, akkor a másnap is sokkal szebben indul majd, és jóval produktívabban is fog telni a napod.

Próbáld ki ezeket még ma este, és holnap könnyebb lesz a reggeled!

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló