Mobiltech

A szép, a profi és az okos: 4+1 időjárás app, amiben megbízhatsz

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.03 | 06:46

Vége már azoknak az időknek, mikor Aigner Szilárd tanácsára választottunk másnapi öltözéket, az időjárást előrejelző appok manapság már a zsebünkből osztják az észt, a nap 24 órájában. De melyiknek hihetünk, és melyik miben jó? 4+1 applikációval szemléltetjük, mennyire széles a választék:

A magyarok

Az Időkép és a Köpönyeg applikációit vélhetően senkinek sem kell bemutatnunk. Nevükben eltérnek, és kinézetükben is egy picit, a tudás azonban közel azonos. Teljesen mindegy, melyiket választjuk, ingyenesek és egyforma jók. Nagy előnyük egyben hátrányuk is, magyar fejlesztésként kizárólag hazánkra koncentrálnak, így az előrejelzések általában pontosak, külföldön viszont semmire sem megyünk velük. A közelben lévő városokra, vagy célállomásunkra szűrve érdemes nézelődni, de akár tartózkodási helyünk alapján is informálódhatunk, ha lusták vagyunk kinézni az ablakon, vagy a holnapi outfitet tervezzük.

Az előregondolkodást több napos előrejelzéssel, országos térképnézettel illetve a legfrissebb hírekkel segíti. Pontosan mutatja, hol, mikor és mi esik, de van itt hőmérséklet rekordoktól kezdve minden. Sőt, aki nagyon közösségi embernek tartja magát, saját adatokat is beküldhet a rendszerbe, visszaigazolva például, ha az app téved az ország egyes részein. A feedback szinte azonnali és máris időjárásjelentővé váltál, amit gyerekkorod óta dédelgetsz valahol legbelül.

Letölteni itt tudod őket: Időkép (Android, iOS) és Köpönyeg (Android, iOS)

A legsokoldalúbb

A WeatherBug alkalmazás szintén az ingyenes kategóriában fakít, de nemzetközi app lévén tudásban bőven felülmúlja magyar kistestvéreit. A térképnézet és az előrejelzés itt már alapkövetelmény, a mértékegységek állíthatóak, úgyhogy a szél sebességét akár méterperszekundumban is leolvashatjuk, ha épp ahhoz van kedvünk.

Ahogy azonban mélyebbre ásunk az appban, olyan extrák jönnek szembe, mint a viharfigyelő, a pollenradar éppen a világ hőtérképe, és akkor a valós idejű forgalmi információkról még szót sem ejtettünk. Nyaraláshoz tökéletes, reméljük az ózonriasztás funkció idén sok hátat ment majd meg a leégéstől.

Ha kedvet kaptál, itt töltheted le szinte bármilyen platformra: WeatherBug

A legszebb

Az AccuWeather alkalmazásba szintén rengeteg infót ömlesztettek a készítők, a kialakítás azonban sokkal nyugisabb, nincsenek összezsúfolva a panelek. Ráadásul az app nyitóképe már önmagában megnyugtató és minden elsőre felmerülő kérdésre válaszol: hány fok van, mennyinek érezzük, és milyen látvány fogad majd minket a lakásból kilépve.

Lejjebb görgetve persze jönnek a kötelező körök: UV szint, páratartalom, óránkénti és napi előrejelzés, kedvencünk pedig a napkelte és napnyugta megjelenítése, ami köré romantikus programokat szervezhetünk, vagy csak egyszerűen hozzáigazítjuk alvási szokásainkat.

Ha érdekelnek a részletek, töltsd le és nézd meg magad is: AccuWeather

A legprofibb

A Weather Underground történelme igencsak messzire nyúlik vissza, bizonyítottan ez volt az első időjárást előrejelző app a világon. Az, hogy még mindig életben tudott maradni az egyre élesedő versenyben, ékes bizonyítéka annak, hogy a készítők nem ültek rá a babérokra, folyamatosan fejlesztették az appot.

Mostanra tehát egy olyan tudományok időjáráskódexet alkottak, ami már kitalálja a gondolatainkat is, kombinál és magától mérlegel. Megmutatja, hogy milyen szabadidős tevékenységekre alkalmas a mai nap, webkamerák képein mutatja a valós viszonyokat, infografikákat és blogokat importál a világ minden tájáról, egyszóval tényleg bármit megtalálunk rajta, ami az időjárással kapcsolatban érdekelhet minket.

Ha ezt az appot szeretnéd használni a nyáron, itt letöltheted: Weather Underground

Nyitókép: Pixabay.com/janeb13


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló