Életmód

Mutasd az állatod, megmondom ki vagy!

  • Szerző:nuus
  • 2017.06.16 | 11:13

Hihetetlen, de igaz. Az, hogy milyen társat választunk magunk mellé, nagyon is sok mindent elárul rólunk. Talán még többet is, mint szeretnénk.

Fotó: Pixabay/mburleson CC0

Egy amerikai kutatócsoport az elmúlt évtizedek közvélemény-kutatásait és tanulmányait gyűjtötte össze és csoportosította. Arra voltak kíváncsiak, hogy milyen dolgok jellemzőek az emberre aszerint, hogy milyen állatot tart otthon.

A kutyások általában egy család tagjaként, több közeli rokonnal élnek egy fedél alatt. Inkább extrovertáltak és rendszerint könnyebben kijönnek az emberekkel. A foglalkozásokat tekintve nagyon sok egyetemi tanárnak, ápolónőnek és informatikusnak van kutyája a többi szakmához képest.

A macskások nagy része ezzel szemben elvált, özvegy vagy egyszerűen egyedül él. Nem házban, hanem lakásban él, van legalább egy diplomája és inkább magába forduló személyiség.

A madártulajdonosok között feltűnően sok a munkanélküli, viszont udvariasnak és gondoskodónak írják le magukat. Élénk társas életet élnek, viszont a hölgy madarasok jellemzően eléggé domináns személyiségek!

A nyulasok elég vegyes társaságot képeznek, de egy dolog szinte mindenkiben közös: ők a leginkább introvertáltak az összes állattartó közül.

Látványos a különbség egyébként az állattartók és nem állattartók között is. Aki felelősséget vállal egy szőrös/tollas/pikkelyes stb. kis jószág iránt, az jellemzően családban él, van munkája, empatikus és szociálisan érzékeny személyiség, háztulajdonos.

Aki nem osztja meg az életét egy állattárssal, ők jellemzően magasan képzettek, városban élnek, fontosnak tartják hogy a lakásuk mindig csili-vili legyen, és általában független személyiségként írják le magukat.

Az állattartók száma amúgy némi csökkenést mutat, 2006 óta 2,4 százalékkal kevesebb. Kivéve a madarakat. A madarászok száma ugyanis több mint 20 százalékkal emelkedett az elmúlt tíz évben.

Az régóta ismert tény egyébként, hogy általában véve a macskások okosabbak a kutyatartóknál. Ugyanakkor a megkérdezettek 60 százaléka szimpatikusabb embernek írták le utóbbiakat, míg csak 11 százalék tette le a voksot a macskások jófejsége mellett. Akárhogy is, aki elhatározza magát, hogy állattartó lesz, életre szóló élményekkel ajándékozza meg magát.

Fotó: Pixabay/mburleson CC0


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló