Életmód

5 dolog, amit eddig nem tudtál a Primarkról

  • Szerző:nuus
  • 2024.06.19 | 19:36

A Primark egyik legnagyobb dobása a 2017-ben piacra dobott Szépség és a Szörnyeteg tematikájú bögre volt, amit az összes országban, a láncolat összes üzletében egyetlen óra alatt elkapkodtak.

Már hazánkban is van üzlete a brit Primark láncolatnak, így elérkezett az idő, hogy néhány kevésbé ismert tényt is megosszunk a vállalattal kapcsolatban.

Fotó: Nuus

A The Scottish Sun szerint ez az öt legfontosabb tudnivaló a szupermarket leendői vásárlói számára.

1. Több mint 50 éve nyílt meg az első üzlet. Az első Primarkot 1969-ben nyitották meg Dublinban, a Mary Streeten, és azóta is működik.

2. Az üzletláncot kezdetben Penneys-nek hívták, és Írországban a mai napig így is nevezik. Mindenhol máshol Primark néven ismerik az üzleteket.

3. A Primark jelenleg 17 országban 440 üzletet működtet, és ez a szám folyamatosan gyarapszik.

4. Hogyan ejtjük a nevét? Leginkább így: “Prájmárk”, de ha nagyon muszáj, elfogadják a “Prímárkot” is.

5. Vihar a bögrében. A Primark egyik legnagyobb dobása a 2017-ben piacra dobott Szépség és a Szörnyeteg tematikájú bögre volt, amit az összes országban, a láncolat összes üzletében egyetlen óra alatt elkapkodtak. Összesen 36 ezer darabot adtak el belőle.

Jönnek az újabb Primark-üzletek

A lánc a budapesti Aréna Mallban nemrég megnyitott üzlete mellett még az idén további boltokat indít a régióban. Lesz új Primark Temesváron (Románia), Bydgoszczban (Lengyelország) és Csehország fővárosában, Prágában is. Utóbbiban már a második.

Paul Marchant, a cég vezérigazgatója a Pénzcentrumnak elmondta, egyelőre az Arena Mallban található új üzletükre összpontosítanak az országban, de új lehetőségeket keresnek arra, hogy fejlesszék és építsék a kapcsolataikat Közép- és Kelet-Európa más helyszínein is.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló