Utazás

Paloták, szuperjachtok, 40 éves borok: a szupergazdagoknak ilyen lesz a 2024-es párizsi olimpia

  • Szerző:nuus
  • 2024.07.03 | 17:33

Tömegek özönlenek idén nyáron a 2024-es párizsi olimpiai játékokra. A szállodai szobák árai valószínűleg az egekbe szöknek. Egyes elit személyek számára azonban semmi sem túl drága. Így készülnek az olimpia nézésére a szupergazdagok.

Idén nyáron rendezik meg a nyári olimpiai játékokat, amelyre minden valószínűség szerint tömegek özönlenek a francia fővárosba.

Mindez a szállodai szobák áraiban meglátszik majd, amelyek valószínűleg az egekbe szöknek. A kisebb rendezvényekre is komoly összegeket kérhetnek el a jegyekért. Az átlag utazóknak valószínűleg mélyen a zsebükbe kell nyúlniuk, ha párizsi kiruccanást terveznek a párizsi olimpia idejére.

Egyes elit költekezők számára azonban semmi sem túl drága

Már kaphatók az olimpiai luxuscsomagok is, amelyek exkluzív hozzáférést biztosítanak a sportlátványossághoz, valamint igen előkelő utazási és szállásélményekhez.

Azok a szerencsések, akiknek a költség nem téma, több százezer dolláros összegekért is nézhetik a  olimpiai játékokat.

Egy öttagú észak-amerikai család például, aki Párizsba utazik az olimpiára a The GR8 Experience élményutazási társasággal, 250 ezer (92.340.750 Ft) és 380 ezer (140.357.940 Ft) dollár közötti összeget költhet – attól függően, hogy melyik ötcsillagos szállodát vagy luxusbérlést választja.

Elképesztő összegekért bérelik ki a legjobb hotelek lakosztályait a szupergazdagok – Fotó: leroyalmonceau.com

A hatszámjegyű összegek tartalmazzák a 11 éjszakás szállást, a prémium ülőhelyeket a megnyitó ünnepségen, valamint a jegyeket olyan sportágakra, mint az úszás, vízilabda, búvárkodás, strandröplabda, atlétika és foci. Akik ezt kifizetik, élvezhetik a Párizs körüli VIP közlekedési szolgáltatásokat és a városban töltött időhöz házigazdát is kapnak.

Ahogy a fenti árak is mutatják, a sportturizmus nagy pénzeket hoz: 2022-ben közel 588 milliárd dollár volt, 2030-ra pedig 17 százalékos növekedést várnak.

Márpedig idén nincs nagyobb sportesemény, mint a 2024-es párizsi olimpia

A The GR8 Experience vezérigazgatója és társalapítója, Barnabas Carrega a CNN-nek elárulta, hogy ügyfeleik közvetlen hozzáférést szeretnének a legnépszerűbb sporteseményekhez – ilyen például a torna, tenisz és kosárlabda – hogy csak hármat említsen.

A céghez rekordszámú megkeresés érkezik túlnyomórészt észak-amerikai ügyfélkörétől a 2 hetes rendezvényre.

Mivel Párizs emblematikus folyója a Szajna, a megnyitó ünnepség középpontjában áll.

Amikor a hagyományos stadioni környezet helyett a nemzetek lebegő felvonulása várható, általában az első este a legkeresettebb – mégpedig „a lehető legexkluzívabb módon” – mondta el Carrega.

Van olyan ügyfél is, aki egy nappal előbb érkezik a helyszínre, hogy megnézze a megnyitó ceremóniát és egy igazán kiváló, kulisszák mögötti élményben legyen része.

A GR8 állítása szerint néhány ügyfelük kibérelte egy estére a Ducasse sur Seine-t, Alain Ducasse folyami hajóját – a kiemelkedő szakácsnak három Michelin-csillagos étterme van. Mások olimpiai vezetőkkel, államfőkkel, A-listás hírességekkel és korábbi olimpiai bajnokokkal mulatnak majd a Trocadéro-n, ahol a felvonulás véget ér.

A Kensington Tours utazásszervező arról beszélt, hogy két ügyfele érkezik Párizsba a játékok első 7 éjszakájára. Ők az Alma-híd kilátójáról nézik meg a megnyitó ünnepséget, miközben az Eiffel-torony magasodik előttük.

A hivatalos Bridge 360 ​​csomag alapára 10 300 dollár – 3.804.438 forint – amely magába foglalja a folyó pezsgőt, az élőzenét és az olimpikonokkal való találkozást egy söröző stílusú környezetben.

Kensington elmondása szerint a legjobb jegyeket – az „Arany 1. A” kategóriásakat – már biztosították ügyfeleik számára, ezek 500 és 1000 dollár közötti jegyek a tenisz- és kosárlabda-rendezvényekre.

Azon a napon, amikor nem vesznek részt semmilyen rendezvényen, egy szeszfőzde-tulajdonos által vezetett, privát whisky-kóstolóra viszik őket.

Az AZA Luxury Travel munkatársa, Angela Adto Tepper arról beszélt: cége a 2024-es párizsi olimpia idejére egy teljes párizsi programot tervezett a hawaii, oahui pénzemberek családjának, akik kifejezetten kosárlabdát és birkózást néznek.

„Párizs rengeteg lehetőséget kínál a luxusutazók számára, hogy elmerüljenek az élményekben az olimpia idején – árulta el Adto Tepper. – Egyénre szabott útvonalat állítottam össze, amely magában foglalja a Michelin-csillagos éttermeket, vezetett bevásárló kirándulásokat Párizs divatnegyedeiben és privát túrákat olyan ikonikus látnivalókhoz, mint a Louvre.”

Akad bőven, aki a párizsi olimpiai egyes eseményeit jachtról szeretné követni – Fotó: ducasse-seine.com

Hasonlóképpen, a Craft Travel mozgalmas, 15 napos útvonalat szervezett egy négytagú család számára, köztük két tinédzsernek New Yorkból. Az exkluzív élmények közé tartozik egy zártkörű koncert a Palais Garnierben, Párizs aranyozott operaházában.

„A fellépők között lesz egy Nemzeti Opera balett-táncosa, egy klasszikus kvartett és egy operaénekes. Az előadást ínyenc vacsora kíséri. Ezt követően betekinthetnek az operaház kulisszái mögé, beleértve a jelmezműhely látogatását, ahol minden varázslat történik” – mondta el Andrea Galvez, a Craft Travel igazgatója.

A család otthona Párizsban a La Réserve Apartments lesz, közvetlenül a Trocadéroval szemben.

Luxusszállók és szuperjachtok a 2024-es párizsi olimpián

Annak érdekében, hogy ügyfeleik hozzáférjenek Párizs legrangosabb szállodáihoz, számos luxus utazási tanácsadó foglalt már szállást a város különböző pontjain.

„Nyolc különböző szállodában kötöttünk le szobatömböket a játékok teljes időtartamára. Ezt követően rövidebb tartózkodást tettünk elérhetővé vendégeink számára ezekben a háztömbökben” – mondta el Dave Guenther, az Internova Travel Group cég, a Roadtrips sportutazási szakértők elnöke.

A hotelek közé tartozik a Rosewood Hôtel de Crillon, a Le Bristol Paris és a Shangri-La Paris.

Azok, akik szobát kaptak Párizs legjobb szállodáiban, a legmagasabb árakat fizetik ezért a kiváltságért.

S akárcsak a sportolók, akiknek szurkolni jöttek, a gazdag utazók egész kíséretüket magukkal viszik Párizsba.

Mivel más francia városok, így Marseille és Nizza – sőt még a távoli francia terület, Tahiti is – ugyancsak otthont ad olimpiai eseményeknek, nem meglepő, hogy a szuperjachtok charterjei is népszerűek a játékokon.

A Fraser Yachts szerint az Askari-t – egy 33 méteres klasszikus jachtot, amely Francia Polinéziában található -, többen is igénybe akarták venni a Tahiti állambeli Teahupo’o-ban zajló szörfözési események kapcsán.

A Földközi-tengeren a monacói székhelyű jachtközvetítő cég megerősített bérléssel rendelkezik egy 27 méteres motoros jachtra Marseille-ben, hogy kövesse az augusztus elején esedékes olimpiai szörfversenyt, illetve amerikai flottájának jachtjainak telepítését is tervezi Földközi-tengeren – kielégítendő a megnövekedett charter-keresletet Dél-Franciaországban a Párizsi Olimpia nyarán.

A fogadó ország megválasztását figyelembe véve egyébként sok luxusutazó aranyérem értékű borokat szeretne élvezni Párizsban.

Clément Bru és Charles de Brosses, a Cookoon luxus gasztronómiai szolgáltatás mögött álló páros exkluzív, privát helyszíneken köti össze ügyfeleit Michelin-csillagos séfekkel. Mint mondták: már most nagy az igény a finom és ritka borok iránt az érkező olimpiára látogatók körében.

„Megkeresett minket egy amerikai profi sportoló, aki elmondta, nagyon szeretik az idősebb burgundikat” – árulta el Bru.

Szolgálatuk hálózatának köszönhetően a házaspárnak már sikerült beszerezni egy közel 40 éves üveg Henri Jayer Vosne-Romanée „Cros Parantoux”-t – egy palackonként átlagosan 16 ezer dollár (5.915.808 Forint) körüli bort –, valamint egy másik nagyra becsült burgundi bort a Domaine de la Romanée-Conti birtokról.

(Via)


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló