Életmód

A nőknek több alvásra van szükségük, mint a férfiaknak, mert az agyuk keményebben dolgozik

  • Szerző:nuus
  • 2018.09.13 | 16:54

A női agy összetettebb, mint a férfié, és ezért több pihenés is dukál neki, állítják a kutatók. Ha egy nő nem alussza ki magát, könnyebben lesz szorongó, ellenséges, depressziós vagy dühös, ráadásul nagyobb mértékben, mint amennyire nem aludta ki magát.

Fotó: 123rf.com

Azért alszunk többek között, hogy az agyunk pihenni tudjon, kitisztuljon és kijavítsa az esetleges hibáit. Minél többet használjunk az agyunkat napközben, annál inkább szüksége van a pihenésre a nap végén, és ez a nőkre fokozottabban igaz: több feladatra képesek egyszerre koncentrálni, ilyen az agyuk, összetettebb a férfi agyánál, és ez több pihenést is kíván meg. Ez a több átlagosan 20 percet jelent, de persze jócskán akadnak olyan helyzetek, amikor ez több vagy kevesebb időt jelent. A lényeg, míg egy férfinak az átlagosnak mondható 8 órából 7 is elég, hogy kipihenje magát, addig egy nőnek a 8 óra lenne a minimum.

Még itt is a férfiaknak könnyebb

Nesze neked egyenlőség, ennek ellenére a férfiak könnyebben alszanak el, és jobban ki tudják magukat aludni, mint egy nő. De hogy ők se járjanak rosszul, erre számtalan segítség mutatkozik. Például a nők esti testmozgással, jógával készülhetnek az alvásra, de akár rá is meditálhatnak. Az is sokat segíthet, ha este, lefekvés előtt bizonyos élelmiszereket (kávé, kakaó, cukor, csoki) már nem fogyasztanak.

via GIPHY


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló