Életmód

Budapestre jön a feltaláló, aki légdeszkájával átrepülte a La Manche csatornát

  • Szerző:nuus
  • 2019.12.08 | 14:18

Tízéves környezetvédő és jövőkutató is szerepel a 2020-as Brain Bar előadói között.

Jövőre már hatodik alkalommal rendezik meg a Brain Bar fesztivált Budapesten, a kétnapos esemény a jövőt érintő legfontosabb kérdésekre keres válaszokat világhírű vendégek részvételével.

Tudnánk-e internet nélkül élni? Indokolatlan-e a pánik a globális felmelegedés kapcsán? A fiatalok mentik meg a bolygót? A szervezők közleménye szerint többek között ezeket, az emberiség jövőjét formáló fontos kérdéseket vitatják meg a rendezvény résztvevői.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BBC News (@bbcnews) on

Az esemény vendége lesz többek között a különc francia feltaláló, Franky Zapata, aki légdeszkájával átrepülte a La Manche csatornát, a tízéves Ryan Hickman cégalapító-vezérigazgató, akinek célja a bolygó megmentése, valamint Tim Maughan jövőkutató, aki elképzelte, milyen lenne a világ internet nélkül. A 2020-as Brain Barra érkezik Bjorn Lomborg dán közgazdász is, a Szkeptikus környezetvédő című, nagy visszhangot kiváltó könyv szerzője.

Mellettük előad majd még Andrea Jones-Rooy artista, stand-up-os és adattudomány-tanár, David Eberhard hatgyerekes pszichiáter, Lital Shemesh izraeli újságíró, Ziya Tong, a Discovery Channel műsorvezetője, valamint Radha Mistry futurista dizájner. A Brain Bar fesztiválon 2019-ben több mint 15 ezren vettek részt, az élő közvetítést pedig világszerte több mint 45 ezren követték – olvasható az eseményt beharangozó közleményben.

Címlapkép: Kenzo TRIBOUILLARD / AFP

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló