Életmód

Ezt a 6 tanácsot fogadd meg, ha nem akarod, hogy 2018-ban összetörjék a szíved

  • Szerző:nuus
  • 2017.12.30 | 06:49

Nem mintha bárki előre tervezné, hogy a közeljövőben majd szerelmi bánattal kell megküzdenie, de vannak azért módszerek, amellyel elkerülhető a fájdalom, vagy legalábbis csökkenthető, ha mégis úgy alakulna.

Fotó: Pixabay / xusenru CC0

Nem attól félünk, hogy el kell köteleződnünk, hanem attól, hogy az időnket pazaroljuk. Nem egy kapcsolat rémít meg bennünket, sokkal inkább annak a lehetősége, hogy egy szakítás során a mi szívünk hever majd millió darabra törve a padlón. Sokan állítják, hogy ez elkerülhető, sőt, egyenesen kivédhető. Ezek a módszerek bárkin segíthetnek.

1. Dolgozz önmagadon!

Ülj le és gondold át. Keresd meg a gyengeségeidet amelyek egy kapcsolatban felmerülhetnek és vedd őket tudomásul, próbálj meg rajtuk javítani. Senki sem szeretne egy totálkáros autót vásárolni, viszont egy életen át képesek vagyunk spórolni, hogy egy vadiújat megvegyünk. Úgyanígy van ez a kapcsolatokkal is, az ember nehezen köteleződik el egy összetört személyiség mellett. Az egyetlen ember aki képes téged feltétel nélkül szeretni, az te magad vagy.

Fogadd el önmagad!

Egy szakítás után jellemzően megbántva érezzük magunkat, fájdalmasak az emlékek, tehetetlennek érezzük magunkat. Az egyetlen, amit tehetsz az az, hogy felkaparod magad a földről és felemelt fejjel haladsz tovább az életben. Újra fel kell építened önmagadat, ehhez azonban szeretned és értékelned kell azt, aki vagy. Hibákkal, tökéletlenül, mindenestül. Nem kell ahhoz senkire támaszkodnod, hogy önmagad légy. Ha pontosan tudod, hogy magadra mindig számíthatsz, akkor sosem maradsz egyedül.

2. Tudd, hogy mit akarsz!

Amikor egy új kapcsolat virágzásba kezd, jó ha tudod, milyen irányba haladtok, az pedig kifejezetten fontos, hogy a pároddal is egyeztesd, hiszen senki sem gondolatolvasó. Sose elégedj meg kevesebbel, ne erőltesd azt az utat, amin nem akarsz járni. Ehhez persze muszáj pontosan tudnod, hogy mit szeretnél ettől a kapcsolattól, mit tudsz beleadni és mit vársz a másik féltől. Sokan hiszik azt, hogy megváltoztathatnak egy másik embert, az igazság azonban az, hogy ez nem egészen így működik. Mindannyiunknak saját és egyéni elképzeléseink vannak az életről, és arról, hogyan szándékozunk azt leélni. Se magadat, se mást ne kényszeríts bele egy olyan viszonyba, amiben bárki sérülhet és ne hagyd, hogy más tegye veled ugyanezt.

3. Legyen igazi hobbid, ne csak figyelemelterelésnek!

Egyedül érzed magad? Mindenkivel előfordul néha, még azokkal is, akik kapcsolatban élnek. Ez viszont nem azt jelenti, hogy csak emiatt kell valakivel komolyabb szintre lépni, ez ugyanis nem ad tartós alapot a párkapcsolatnak. Merülj el valamiben, keresd meg a személyiségedhez illő tevékenységet, még az se baj, ha nem kifejezetten vagy tehetséges benne. A lényeg csupán az, hogy jól érezd magad és tudj egyedül, önmagaddal is létezni. Ebben segíthet a család és a baráti kör is, szervezz programokat, hívj át vendégeket, csináljatok valamit együtt, közösen! A produktívan és jó hangulatban eltöltött minőségi idő mindennél értékesebb a szeretteid körében, egyedül meg pláne.

4. Figyelj a jelekre!

Ahhoz, hogy a jelentéktelen, üres kapcsolatokat kiszűrd az életedből, megfigyelővé kell válnod. Az emberek hamar elárulják, hogy kik is valójában azzal, amit mondanak és ahogyan cselekednek. Figyelned kell, hogy  a részletekből tudj olvasni, az előző kapcsolatok történetei például jó kiindulási alapot jelentenek. Nem azt mondjuk, hogy elsőre ítélkezz, azonban ne vedd félvállról az intő jeleket, melyek folyamatosan pirosan villognak az orrod előtt. Biztos, hogy igazi kötődés alakult ki köztetek? Vagy csak az egyedülléttől rémültél meg, azért idealizálsz valakit ennyire?

Bízz a megérzéseidben, de ne téveszd őket össze az érzelmeiddel!

5. Kerüld el mások dicsőítését!

A rajongás remek dolog. Egy bizonyos mértékig. Muszáj lesz előbb vagy utóbb realizálnod, hogy senki sem tökéletes, így kevesebb csalódás érhet az életben. Tökéletlenségeink tesznek minket azzá, akik vagyunk, de nem szabad, hogy a pozitívumok mellett szemet hunyjunk egymás rossz tulajdonságai felett. A rózsaszín ködbe gabalyodva ez könnyen és elég gyakran előfordulhat, hajlamosak vagyunk elvakultságunkban piedesztálra állítani vágyaink tárgyát, pedig mélyen belül tudjuk, hogy ő sem tökéletes.

6. Óvatosan az ábrándozással!

Nem, nem tilos, de azért csak ésszel. Amíg a kreativitásod felfedezésére és a képzelőerőd fejlesztésére használod, addig nincs gond. Akkor kezdődhetnek a problémák, mikor egy konkrét jövőtervet képzelsz össze, mert bizonyára csalódáshoz vezet, ha ez egy cseppnyit is eltér a valóságtól. Unrealisztikus elvárásaid támadhatnak a partnered felé, hiszen néhány hétnyi randizgatás után nem feltétlen egészséges, ha már a közös gyermekeitek nevén vitatkozol önmagaddal. Amennyiben egyoldalú ez az ábrándozás, úgy hagyj fel vele, így megkíméled magad egy felesleges szívfájdalomtól. Nem kell rögtön a legrosszabbra gondolni, de az élet úgyis közbeszól és jellemzően nem elképzeléseink szerint alakítja a sorsunkat.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Időjárás
Napsütés és zuhé várható
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 28.
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.