Design

Íme az egy millió dolláros óra, amit a világ legdrágább autója ihletett

  • Szerző:nuus
  • 2020.09.28 | 12:18

Teljesen fekete, iszonyatosan drága, és a világ legdrágább autója adta az ötletet, íme a Bugatti és a Jacob & Co. legújabb agymenése.

Tavaly a Bugatti és a Jacob & Co. bejelentette partnerségét, és a két márka ebben az időszakban már számos limitált órával állt elő, köztük az idén júniusban megjelent 580 000 dolláros Twin Turbo Furious Bugatti 300+ órával.

Most pedig a Bugatti és a Jacob & Co. közötti együttműködés hozta létre az eddigi legexkluzívabb időmérőt, amely tisztelettel adózik a legexkluzívabb és legdrágább Bugatti-nak. Ismerje meg a Jacob & Co. Twin Turbo Furious Bugatti “La Montre Noire”-t, egy egyszeri alkotás amely egymillió dolláros árcédulával ünnepli a Chiron-alapú Bugatti La Voiture Noire nevű egyszeri létrehozását, amely a világ legdrágább új autója, adók nélkül 12,5 millió dollárba kerül. Az autó a 2019-es Genfi Autószalonon debütált, és tulajdonosa adatait titokban tartották. Tisztelgésként épült az 57-es típusú SC Atlantic Coupe előtt, amely az egyik valaha tervezett legszebb autó a világon. Az összesen gyártott négy autó közül a Chassis no. 57453 l rejtélyes módon eltűnt 1940-ben, és soha nem találták meg. A Bugatti La Voiture Noire-t ennek az örökségének megünneplésére hozták létre.

A Jacob & Co. az óragyártó rendkívül bonyolult Twin Turbo Furious koncepcióján alapul, és szemet gyönyörködtető, teljesen fekete megjelenéssel rendelkezik, akárcsak az autó amelyen alapul. Maga a tok is egy műalkotás, amely 18 karátos fekete aranyból készült, és  88 részből áll össze. Elég nagy, 57 mm x 52 mm x 17 mm.

Még a PVD titán csattal ellátott fekete Cordura hevederen is fekete arany csat található, 18  fekete zafírral. A tárcsa elrendezése nagyjából változatlan az eredeti órához hasonlóan, azonban az egész számlap fekete színű, kivéve az élénkpiros Bugatti logót. A hihetetlenül bonyolult szerkezet 832 egyedi alkatrészből áll. Mint korábban említettük, csak annyit tudunk, hogy az egy darabos óra ára egymillió dollár, csakúgy, mint a Bugatti La Voiture Noire-nál, itt sem tudjuk ki vette meg.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Színház
Kirúgják Udvaros Dorottyát?
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 09.
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.