Divat

Transznemű, fekete és mozgássérült? Irány a kifutó!

  • Szerző:nuus
  • 2019.02.18 | 13:48

A 17 éves tehetségre az Elite Model Management csapott le.

Aaron Philip nem egy átlagos tinédzser: színesbőrű, nemváltó, és ennek a tetejében még mozgássérült is – nem egészen olyan, mint amilyen egykaptafa modelleket a kifutókon látni. Ehhez képest az egyik legnagyobb ügynökség szerződtette le: a Heidi Klumot, Naomi Campbellt és Tyra Bankset is alkalmazó Elite Model Managementnél 2018 szeptemberében írt alá.

 

View this post on Instagram

 

hey! so i’ve been thinking tons lately about my identity as a disabled woman and how this plays out in my life and especially my career/the field i work in. as of right now next to my sweetest angel @jillianmercado, i am one of two physically disabled models and people in wheelchairs signed to a major agency in the entire industry. this at times feels like a really heavy cross to bear but it’s also what keeps me motivated and hopeful. i’ve been thinking lots about how my disability affects my career goals and how i intend to pursue them. one of my biggest goals is to become a successful runway model along with everything else i aspire to accomplish. i think it’s necessary to revive the conversation & dialogue of physical accessibility in the fashion industry. a job is a job, and goals are goals. nyfw had come around last september and in a nutshell i was unable to find any work due to inaccessibility problems my lovely team at elite and i had encountered pertaining to the runway- whether it was set design, location or castings. maybe this is me being impatient and ambitious but i don’t want to not be able to work due to things of this nature. accessibility benefits everyone, you really can’t go wrong with it. i also don’t want to be seen as a risky investment or chance to be taken on just because i happen to use a wheelchair and i have needs that may or may not need to be accommodated. everyone is accommodated for one way or another in our little fashion world. accommodations made for disabled folks can only do good. and in my case, you’d never regret it because i can put on a show. nyfw is coming up again this february and i can only hope that me voicing myself leads to us collectively moving forward and making space for disabled folks in major ways within the industry. and i encourage each & every one of you to think critically about what i’m saying because this problem obviously does not just exist in my field of work. much love ❤️

A post shared by aaron philip (@aaron___philip) on

Az i-D magazinban és a Teen Vogue hasábjain már találkozhattunk a kerekesszékes antigua-i fiatallal, de volt, hogy a H&M is foglalkoztatta.

Egy évig szabadúszóként próbálkoztam, még a gimnázium elején. Mindig sok segítséget kaptam egy-egy saját szervezésű fotózásomhoz.

 

View this post on Instagram

 

i have what it takes <3 reflecting & looking forward today. love you @richiekeo @hookerthebooker ?

A post shared by aaron philip (@aaron___philip) on

A cerebrális parézissal (CP: ami főleg csecsemőkori, agyi eredetű bénulást jelent) született, és jelenleg gender nonkonformistaként élő lány – aki nem szeretne sem a lány-, sem a fiú-elvárásoknak eleget tenni – igazi csodabogárnak számít a divat világában, ám magát nem tartja szószólónak:

Nem vagyok aktivista. Inkább egy nagyot röhögök az egészen. Ám még mindig alig láthatóak mozgássérültek a divatiparban. Egyelőre Jillian Mercado és én alkotjuk ezt a közösséget.

 

View this post on Instagram

 

new digis ? @elitenyc

A post shared by aaron philip (@aaron___philip) on

Philip szerint szerencsére egyre többen vannak, akik szót emelnek az érdekükben; és reméli, hogy az ő példáját követve még sok sorstársa kerül méltó helyére. A diszkriminatívnak tartott modell szakma is lazul: már nem csak a transzneműek nyertek teret, a különböző rasszok mellett – ám a mozgásukban korlátozottak még mindig hátrányban vannak.

Nagy vágya, hogy a New York Fashion Weeken is vonuljon, ám kerekesszékkel megközelíthető, rámpás kifutó híján ez még nem megoldható.

Ősidők óta egyfajta testet erőltet a divat szakma, ami szerintük a leginkább eladható. Most viszont az alakok sokfélesége egyre inkább előtérbe tör – ezt nemcsak ünnepelni kellene, de vonzóvá és reklámozhatóvá is tenni.

 

View this post on Instagram

 

007 on y’all

A post shared by aaron philip (@aaron___philip) on

Pár éve még mindez reménytelennek tűnt, ám a közösségi média felemelte a lányt.

A Twitternek köszönhetem a sikeremet. Megosztottam a terveimet, ami jó fogadtatásra, majd támogatásra talált.

Naponta tesz fel szelfiket, testtudatossággal kapcsolatos poénokat és transzfóbia-ellenes posztokat.

 

View this post on Instagram

 

this is so cool aaaahh! @instylemagazine ?

A post shared by aaron philip (@aaron___philip) on

Nem kizárt, hogy a jövőben én fogok olyan csúcsmodelleket válogatni, akik különböző marginalizált közösségeket képviselnek. Minél szélesebbre akarom tárni a sokszínűség palettáját.

Történetesen mert fekete bőrű, transznemű és rokkant is – ezért úgy tapasztalja, szenzációszámba megy:

Aaron egy jelenség – ezt mondják rám. Ahelyett, hogy úgy látnának, mint egy egyszerű lányt, aki az álmainak él.

sommázza a CNN oldalán az optimista Philip, akinek a példaképe Naomi Campbell.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló