Divat

OMG, isteni testek és katolikus fantázia az idei MET gála témája, Kim még böjtölt is rá

  • Szerző:nuus
  • 2018.05.07 | 10:13

A mémgyár felkészül, hétfő este indul New Yorkban az A-kategóriás rongyrázás.

A MET gála az év legjobban hájpolt divateseménye, tömve A-kategóriás hírességekkel. Topmodellek, csúcs tervezők és a szakma kulcsfigurái kerülhetnek fel az exkluzív, hatszáz fős vendéglistára, és ők is csakis Anna Wintour jóváhagyásával.

A Vogue fő-fő-főszerkesztője gondoskodik arról, hogy minél több adomány gyűljön össze a rangos múzeum Kosztüm Intézete számára: csak tavaly 12 millió dollárral gazdagodott az alapítvány. A rendezvény lényege természetesen az is, hogy képesek-e egymást túlöltözni az illusztris vendégek.

#jadensmith spotted at the #metgala with his hair ? #omolewabadboy

A post shared by Omolewa Badboy (@wf_omolewa) on

Eddig sem volt hiány a „versenyzőkben”: pár éve Beyonce olyat villantott, hogy nincs az a „jó hajú Becky”, aki elcsavarhatná Jay-Z fejét, de Jaden Smith virágcsokorként lóbált, maroknyi rasztahaj-csomója sem úszta meg a mémesedést.

La Perla at the Met

A post shared by Kendall (@kendalljenner) on

Hogy 2018-ban lehet-e még überelni az eddigi merényleteket – nos, ebben biztosak lehetünk. Lesz is miből kiöltözni: a New Yorki kiállítótér kollekciója közelébe potom 30 ezer dollárért juthatnak azok a celebek, akik egyáltalán felkerültek a kiválasztottak listájára. Mindig május első hétfőjén kerül sor a nívós seregszemlére, így most e hónap 7-én nyílik meg a múzeum új tárlata, melyre a sztárok szőnyegen fotózkodva, pózolva érkeznek meg. Az idei alkalom témája nem más, mint:

Mennyei testek: divat és a katolikus képzelőerő

lesz, és az aktuális kiállítás is a divat és a legnagyobb keresztény egyház viszonyára fókuszál.

Coco Chanel, John Galliano és Cristóbal Balenciaga idevágó munkáit lehet majd megcsodálni, a Vatikánból kölcsönkért 40 ruhararab mellett.

A Gála szervezői tiszteletbeli házigazdának olyan hírességeket kértek már fel eddig, mint Taylor Swift, Idris Elba, Gisele Bündchen és Tom Hardy. Idén ez a megtiszteltetés Donatella Versace, Amal Clooney és Rihanna személyét éri. A barbadosi énekesnő extrém megjelenésére máris érdemes fogadásokat kötni.

Met fever #heavenlybodies #fashionhistory101

A post shared by Deenathe1st (@deenathe1st) on

A meghívottak közül nem hiányozhat Kim Kardashian, Selena Gomez, Zendaya és Priyanka Chopra sem, aki viszont gyakorlatilag ki van tiltva az eseményről, az Donald Trump. Az amerikai elnök idén biztosan nem vehet részt, legalábbis Wintour ezt James Corden műsorában fedte fel.

Minden eddiginél botrányosabb lehet a gála, ugyanis hatalmas ellentmondás feszül már a kiírásban is:

A jobboldali, konzervatív katolikusok és ugyanezen felekezet liberális szárnya szöges ellentétben áll egymással.

– nyilatkozta Andrew Bolton, a mostani kiállítás vezető kurátora.

A vallás témája mindig is kényesnek bizonyult, viszont a katolicizmus kapcsolata erős a divat világával: rengeteg tervező érkezik ugyanis ilyen háttérből.

Mit vesznek most fel a sztárok?

Általában az az elvárás, hogy a kiállítás jellegéhez illeszkedő öltözékben jelenjenek meg a vendégek, de sokan pimaszul kibújnak ez alól az illemszabály alól. Szerencsére vannak még rendes celebek: 2015-ben Rihanna egy passzoló, ám mém-indító ruhakölteményben parádézott. Egy kínai jelmeztervező, Guo Pei munkáját öltötte magára: akkor pont ez az ázsiai ország volt a középpontban.

Kim Kardashian nem volt ennyire jófej, pedig 2013-ban a

Punk: káosz és szabászat

volt a téma, ami elég ütős ötleteket eredményezett volna. Ehhez képest a celebkirálynő egy testhez tapadó, virágos Givency-ruhában mutatta meg kerekedő pocakját. A High Snobiety szerint legalább Rihanna komolyan vehetné idén is a felhívást.

Where’s Frank? #metgala2017

A post shared by HIGHSNOBIETY (@highsnobiety) on

 

 


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló