Kultúra

A pápa pop-artosodik? Andy Warhol kiállítás lesz a Vatikánban

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.31 | 17:59

A pop-art atjya állítólag rendszeresen járt templomba - a Studio 54 mellett. Ismerve az életét, bőven lehetett mit meggyónnia. A Vatikáni Múzeum jövőre átfogó kiállítást rendez Warhol életművéből.

A Vatikáni Múzeum már egy ideje tárgyalásokat folytat a Pittsburgh-i Andy Warhol Múzeummal annak érdekében, hogy 2019-ben Rómában kiállítás nyílhasson az első számú pop-art művész munkásságából, minderről a Vatikáni Múzeum egy évvel ezelőtt kinevezett igazgatónője, Barbara Jatta számolt be a katolikus hírügynökségnek. Szerinte izgalmas dolog megtalálni és felfedezni a botrányos, provokatőr Warhol mögött a misztikus Warholt is, aki nemcsak rendszeresen járt templomba, de életének utolsó évében csupa olyan képet készített, amiket Leonardo Utolsó vacsorája és más vallási témájú festmények ihlettek. Ugyanakkor az igazgatónő azt is elmondta, hogy a kiállítás koncepcióját alaposan körbe kell járni és pontosan meg kell határozni. Konkrét időpontja még nincs a kiállításnak, egyelőre csak annyi tűnik biztosnak, hogy jövőre lesz.

Nagyon fontos, hogy párbeszédet folytassunk a kortárs művészekkel. A képek világában élünk, és ezt az egyháznak is tudomásul kell vennie,

mondta még Barbara Jatta a tervezett kiállítás kapcsán.

Andy Warhol (@warholpopart) által megosztott bejegyzés,

Az 1928-ban szlovák szülők gyermekeként Pitsburgh-ban született Andy Warhol gyakorló katolikus volt, aki New Yorkba költözve sem hagyagolta el a templomba járást. A katolikus Herald arról írt korábban, hogy az 1987-ben, 58 éves korában elhunyt Warhol rendszeres látogatója volt a St. Vincent Ferrer templomnak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló