Divat

Női nadrágzseb? Semmire sem jó, csak arra, hogy kitoljunk a nőkkel

  • Szerző:nuus
  • 2018.08.22 | 06:46

Egy friss kutatás szerint nem létezik olyan női nadrág, aminek használható lenne a zsebe. És ez már nagyon-nagyon régen így van, tervezésnél a praktikusság a legutolsó szempont.

Forrás: 123rf.com

A női ruhák tervezésekor a divat és design mindig előrébb való volt, mint a praktikus szempontok, és ezt most két újságíró bizonyítja, akik tényleg egy szinte emberfeletti  tettet vittek véghez, majd megfigyelésüket egy hosszabb tanulmányban megosztották a világgal is. Itt olvasható, de azért csak röviden a lényeg.

Összeszedték a 80 pár farmert, 40 férfi és 40 női nadrágot, a legnépszerűbb farmermárkák termékeit, majd a zsebeikre fókuszálva elkezdtek vizsgálódni. Azt állapították meg, hogy a női első zsebek 48 százalékkal rövidebbek és 6,5 százalékkal keskenyebbek, mint a férfinadrágok zsebei, ami azt jelenti, hogy a telefon biztosan nem fér bele, a pénztárca se nagyon, talán a kulcs igen, de akkor meg kényelmetlenül feszülni fog a nadrág. Ugyanakkor amíg egy férfi lazán zsabra tudja vágni a kezeit, addig egy női zsebbe a férfikéznél jóval kisebb női bele sem fér.

Mire van akkor a női farmerek első zsebe?

Nagyjából semmire, maximum esztétikai célokat szolgál, a praktikussság egyáltalán nem jellemzi a női farmerek első zsebeit. Az újságírók egyébként felkeresték a londoni Victoria and Albert Múzeumot is, ami a világ első számű művészeti és design múzeuma, ahol azzal szembesültek, hogy ez a női zseb – férfi zseb probléma nem csupán a farmerekre vonatkozik, és nem is újkeletű, hanem nagyjából az 1600-as évek óta. Azóta van a női ruháknak általában véve értelmezhetetlenül kicsi és éppen ezért szinte használhatatlan zsebük.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló