Divat

Hogyan illeszkedjen jól egy női téli kabát? Útmutató!

  • Szerző:nuus
  • 2022.10.05 | 09:18

A testalkathoz passzoló kabát azért kitűnő választás, mert optikailag hozzájárulhat a pazar összhatás, látvány megteremtéséhez. Ettől függetlenül, pontosabban emellett azonban akadnak még bőven olyan kritériumok, amiknek a meglététől válik igazán jó döntéssé egy adott típus megvásárlása. Célszerű odafigyelni arra, hogy túl az esztétikumon a praktikus jegyek is főszerephez juthassanak, mert hosszú távon kizárólag a kitűnő komfortérzet bebiztosítása az, ami sikert hozhat. De nézzük a részleteket!

Komfort vagy kellem?

Nem! A Bolf.hu kínálatában legalábbis nem kell pálcát törni semelyik felett sem. Hiszen ha bármelyik hiányzik a képletből, akkor máris nem stimmel az egyenlet. Ha a szépség adott, de a kényelem nem, akkor a hosszú távú elégedettség nem borítékolható. Ami súlyos gond és inkább előbb, mint utóbb cseréhez vezet. Míg ha kizárólag a komfortos pozitívumok élveznek elsőbbséget, és a látvány valahol elmarad, akkor az összhatás szintén nem túlságosan vonzó, ígéretes. Pontosan ezért kifizetődő taktika az érem mindkét oldalára odafigyelni.

Mit jelent a komfort télen?

Nem pusztán kényelmet! A vacogtató mínuszokban komoly jelentőséggel bír, hogy milyen olyan tulajdonságokkal rendelkezik a kabát, amiknek a közbenjárásával kitűnően véd a zimankó ellen. Lévén akárhogy is nézzük, ez az elsődleges feladata óvni a hideggel szemben.

Ezért a hosszú, béléses fajták nyújtják a legnagyobb biztonságot a kellemetlenül csípős fuvallatok ellenében. Nagyon fontos, hogy a kabát anyaga légáteresztésben se valljon szégyent, mert ennek hiányában könnyű alatta befülledni, ami roppantul kellemetlen élmény. Ráadásul így felfázni is sokkal egyszerűbb.

A rövid szabású variációkat sem érdemes száműzni a szekrény mélyére, mert az utóbbi évek kifejezetten enyhe téli hónapokat hoztak magukkal. Azaz a rövid verziók is nagyszerűek, amikhez rövidebb blúzok, ingek társíthatóak ellenállhatatlan sikerrel. Plusz ilyenkor a rövidebb szoknyák is a maguk pompájában ragyoghatnak.

Milyen olykor aprónak tűnő részletek tanúskodnak a minőségről?

Az nem vitás, hogy az időtállóság, tartósság jegyében a minőségi jellemvonásokat ildomos szem előtt tartani. Ezek néha nem annyira látványosak, mégis rengeteget elárulnak a kivitelezés módjáról. Például varrások, eldolgozások és a bélések milyensége. Az illeszkedés is hangsúlyos, aminek két, kétségtelenül beszédes paramétere a megfelelő karbőség, illetve a passzoló vállvarrás.

Meddig ér az ideális hosszúságú kabát?

Ahogy arra fentebb céloztunk, ha a tél barátságosabb arcát mutatja, akkor a rövid fazonok is jól szerepelhetnek. De egyébként combközépig, térd fölött ér a télre szánt legtöbb modell. Ezzel a derék, fenék, comb védelme is biztosított.

A szoknya viselése kicsit megspékelheti ezt az egészet. Ugyanis nagyon jó ötlet úgy kiválasztani a kabátot, hogy annak a hossza kicsit rövidebb legyen, mint az általában hordott szoknya hosszúsága. Ellenkező esetben kívülről úgy tűnhet, hogy a kabát alatt nincsen semmi, ami tényleg érdekes látványt nyújt és nem jó értelemben!


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló