Divat

Az öt legmenőbb, feliratos dzseki, amit kitermelt magából a popkultúra

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.03 | 11:14

Aki nem tudja, mi az a Hawks-kabát, az valószínűleg nem Magyarországon élt a '90-es évek közepén/végén. Minden második fiúnak volt. Tényleg. Néhány darab pedig még azóta is fel-feltűnik. Ma is láttunk egyet. Ezért kellett megírunk ezt a cikket, hogy megmutassuk, nem minden feliratos-hímzéses kabát törvényszerűen gagyi.

Mert amíg nekünk a Hawks-kabát jutott, addig az egyetemes popkultúra számos olyan hatalmas logóval és/vagy felirattal ellátott dzsekit vonultatott fel (és vonultat fel máig), amiről nem a ciki és a gagyi jut az eszünkbe. Mutatjuk is a kedvenceinket!


Az első nem is lehetne más, mint minden motoros bandadzsekik ősapja, Marlon Brando kabátja A vad című filmből. Enélkül a Sons Of Anarchy híres felvarrós bőrmellénye se lenne ma sehol. A hátára felstencilezett koponyából és dugattyúkból összeálló halálfej felett látható B.R.M.C. rövidítés a Black Rebel Motorcycle Club elnevezést takarja. Miért vette fel ezt a nevet egy egész jó kis zenekar a ’90-es évek végén? Mert menő.

 


A klasszikus Karate kölyök filmből lényegében már csak egyetlen dologra emlékszünk: Johnny piros kabátjára a kobrás felvarróval. Vagány.

 


Ha megkérdeznék tőlünk, hogy melyik minden idők egyik legjobb videóklipje, azonnal rávágnánk, hogy a Stress a Justice-tól. Ezzel biztosan nem hibáznánk nagyot. És mi teszi igazán fenyegetővé Romain Gavras rendező erőszakos kölyökbandáját? Naná, hogy a zenekar logójával ellátott keresztes egyenkabát! Zord.

 


Hallottunk olyan véleményt, ami szerint a Drive! nem több, mint egy hangulat, egyszerűen csak egy hosszú videoklip egy jól összeválogatott playlist köré, szépen fényelt képekkel. De még akiknek nem jött be a film, azok is imádták a skorpiós kabátot! Laza.

 


A Suicide Squad egyik legjobb karaktere Harley Quinn volt. Még ha filmet nem is annyira, de őt mi is csíptük. Meg a Property of Joker kabátot. Cukcsi.

Kihagytunk valamit?


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
Már fizetni kell a Google Chromért is
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.
Zene
A KISS eladta a lelkét az ABBA-nak
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 23.