Divat

Divattervezői bojkott Melania Trump ellen

  • Szerző:nuus
  • 2016.11.18 | 14:03

Sophie Theallet divattervező, aki Michelle Obamát öltöztette, nyílt levélben sürgeti a divattervezőket, hogy csakúgy, mint ő, tagadják meg, hogy Donald Trump feleségével dolgozzanak.

Sophie Theallet neve talán csak a divatfanatikusoknak hangzik ismerősen, pedig a francia tervezőnő igazi szupersztár, pláne, hogy ő az, aki Michelle Obama kifinomult és oly sokat ünnepelt stílusáért felelős. De nemcsak az eddigi FLOTUS-t öltöztette, ruháit olyan divatikonok viselik büszkén, mint Kim Kardashian vagy Sarah Jessica Parker. Szóval Sophie Theallet menő, és még menőbb nyílt levelet tett közzé Twitterén, amellyel Trump gyűlöletpolitikája ellen hívja fel a figyelmet.

 Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images
Michelle Obama egy Theallet szettben Fotó: Chip Somodevilla/Getty Images

Mint független divatmárka, szeretnénk hangot adni művészi és filozófiai eszméinknek. A Sophie Theallet márka ellene van mindennemű diszkriminációnak és előítéletnek. A divatbemutatóink, reklámkampányaink és az általunk öltöztetett celebritások mindig is a különbözőség ünnepét szimbolizálták számunkra, tükörképei a világnak, amelyben élünk. Jól tudom, hogy nem bölcs dolog belekeveredni a politikába. De mint egy családi vállalkozásnak, működésünknek nem csak a pénz az alapja. Nagyra értékeljük művészi szabadságunkat, és mindig alázatosan keressük azokat a lehetőségeket, hogy minél több humánus, tudatos és etikus kollaborációval járuljunk hozzá a világhoz.

Ezután arról ír, hogy mennyire nagyra értékeli, hogy bevándorlóként (a divattervező Franciaországban született) a FLOTUS-t öltöztethette, és hogy ez mindenképpen munkásságának csúcsa. És szenvedélyesen folytatja:

Olyan emberként, aki a ünnepli és pártolja a különbözőséget, az egyén szabadságát, minden életstílust tisztelek. Nem fogok részt venni az öltöztetésében, sem más milyen módon hozzájárulni a következő First Lady munkásságához. Ugyanis férjének rassziszta, szexista, idegengyűlölő elnöki kampánya teljes mértékben összeegyeztethetetlen azokkal az értékekkel, amelyek mentén alakítom az életem. Arra bíztatom designer társaimat, hogy ők is tegyenek hasonlóan.

Fotó: Larry Busacca/Getty Images for TIME)
KIm K Theallet estélyiben Fotó: Larry Busacca/Getty Images for TIME)

Theallet nem az egyetlen divattervező, aki kiállt Trump ellen. Kaelen Haworth, aki többek között arról híres, hogy Blake Livelyt is öltözteti, az eladásaiból származó bevételek egy részét a Planned Parenthood (tervezett szülőség), Black Lives Matter, és 15 másik olyan szervezet számára ajánlja fel, amelyeknek Trump ellene van.

Theallet és kedvese, Steven Francoeur:

My date @newyorkersforchildren @stevefrancoeur @sophietheallet ❤️

A photo posted by sophie theallet (@sophietheallet) on


Kíváncsian várjuk, vajon hány divatház dönt majd hasonlóan.

 

Sophie levele eredetiben:


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló