Egészség

Igazi csodaszer, ráadásul minden kamrában fellelhető – mutatjuk, mi az

  • Szerző:nuus
  • 2023.01.10 | 15:48

A fokhagymáról sokan tudják, hogy az egyik legerősebb természetes antibiotikumunk, azzal viszont már csak kevesen vannak tisztában, hogy a hagyma is jót tesz az egészségünknek.

Ez a sokoldalú zöldség legalább ötféle egészségügyi problémára nyújt gyógyírt.

Fotó: Pixabay

Mutatjuk, hogy segít a hagyma az egészség megőrzésében:

1.A bedugult fül ellenszere

Könnyen megszabadulhatunk a fülzsírtól, ha bedugult a fülünk – csupán hagymára van szükségünk, amelynek a közepét kivesszük, majd egy ruhaanyagba csavarva beillesztjük a hallójárat bejáratához. Ne nyomjuk be a fülbe erővel! Hagyjuk a fülön állni éjszakára, reggelre a fülzsír meglágyul, könnyebb lesz eltávolítani.

2.A megégetett bőr gyógyszere

A hagyma az egészségmegőrzés terén egy különösen problémás dologban is segít, ez pedig az égett bőrfelület fájdalmának enyhítése és a bőrnyugtatás. Vágjuk fel a hagymát és illesszük a darabot az égett bőrfelületre 2 percre, hogy kifejthesse nyugtató és fájdalom-minimalizáló hatását.

3.A darázs- és méhecske csípés ellenszere

Ha sikerült kivennünk a fullánkot egy méh-vagy darázscsípés után, ne kaparjuk vagy nyomogassuk a sérült bőrt, vagdossunk inkább össze nagyon apróra egy hagymát és helyezzük a fájó felületre.

4.Csökkenti a lázat

A vágott hagyma az egészségmegőrzésben segít azzal is, hogy a lázat mérsékeli. Apró darabokra kell vágnunk, s belehelyeznünk egy zokniba, amit utána a lábunkra húzunk s néhány óráig viseljük – csökkenteni fogja a test hőmérsékletét.

5.Kiváló a méreganyagok ellen

A legegyszerűbb módszer annak érdekében, hogy a hagyma az egészségünket rendszeresen támogassa: együk frissen, akár naponta.

Forrás: Napi doktor


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Tech
A Facebook-on is beköszön a MI
  • szerző:nuus
  • 2024. 03. 19.