Figyelem!

Elmúltál már 18 éves?

Egészség

Az orgazmus megmentheti az életed

  • Szerző:nuus
  • 2018.01.28 | 06:46

A britek ajánlása legalább napi egyszeri szex.

Kép: Pixbay.com CC0

A szexnek számtalan jótékony hatása van, az egyik legjobb karbantartó módszer, gyógyír testnek, szellemnek és léleknek. De mi a helyzet azokkal, akiknek a szíve nem bírja a fokozott megerőltetést?

Kutatók felmérései bizonyítják, hogy az egészséges mértékű és sűrűségű aktus, segíthet több betegség megelőzésében, sőt gyógyításában is. A kiegyensúlyozott, jó szex elmulasztja a fejfájást és a reumás fájdalmakat. Az aktus során felgyorsult vérkeringés ugyanis, kimossa a szövetekből a salakanyagot. Jótékony hatással lehet a megfázásra is. A vérbőség, és a gyors ki-be légzés tisztítja a gyulladt nyálkahártyákat.

No Title

No Description

A szív

A szex amilyen kellemes, olyan megerőltető is lehet, figyelembe véve az illető életkorát, fizikumát, terhelhetőségét. A szív ilyenkor csúcsteljesítményen dolgozik, ami ritmuszavarhoz vezethet. A merevedés miatt vérrög keletkezhet, amely elzárja a koszorúereket.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a szívinfarktusok nagyobb hányada a reggeli órákban történik, az alvás utáni ébredezés perceiben, ha hirtelen kipattanunk az ágyból, a fokozott stressz, az idegeskedés, mind szívinfarktust idézhetnek elő.

A tanulmányok csekély része foglalkozik azzal, milyen összefüggés van a szívinfarktus és a szex között, de szakorvosok szerint, az aktust követő egy-két órán belül megkétszereződik a szívinfarktus kockázata. Sok férfi tart is attól, hogy a szexuális hevesség tűzében, vagy önkielégítés közben szívinfarktust vagy agyvérzést kap.

A stroke

Az esetek többségében, az infarktust követő egy órában, az érintett belehal betegségébe. Egy orvosi blogger leírta egy nő történetét, aki közvetlenül az aktus után lett rosszul, stroke-ja volt. Fogamzásgátlót szedett, ami növeli a vérrögkeletkezés esélyét, más rizikótényezővel (pl. dohányzás) azonban nem rendelkezett.

Egyáltalán nincs bizonyíték arra, hogy az orgazmus vezetett a stroke-hoz. A történet lényege, hogy a fogamzásgátlót szedőknek érdemes fokozottan odafigyelniük a vérrögképződés lehetőségére! Azért ne keseredjünk el, statisztikai adatról van szó, az aktus közbeni infarktusnak, mint rizikófaktornak az esélye egy a millióhoz.

Egy brit egészségszolgálat arra buzdítja az embereket, hogy naponta szeretkezzenek, mert ezzel megelőzhető a szívinfarktus.

Súlyosabb szívprobléma esetén természetesen érdemes szakorvos véleményét kikérni.

Tehát nem kell megijednie a szex szerelmeseinek, hisz a lepedőakrobatika gyógyító hatású is lehet. A kockázatok és a mellékhatások elkerülése érdekében, szexeljünk fittségünkért, testi, lelki egyensúlyunkért!

Forrás: Napidoktor.hu


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló