Egészség

Budapesti vagy? Akkor most ingyen tesztelnek kovidra!

  • Szerző:nuus
  • 2021.02.12 | 06:46

A Városházának van tízezer tesztje, tenni szeretnének a járvány visszaszorításáért.

Ingyenes, önkéntes koronavírus teszt igényelhető a budapestieknek a fővárosi önkormányzattól. A szűrésre tízezer antigénteszt áll rendelkezésre – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Február 18-ától 27-éig, reggel 8 és este 6 óra között

két helyszínen, a Városháza parkban és a Széll Kálmán téren folytatódik a főváros lakossági koronavírus-tesztprogramja. A kovid teszt budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkezők számára nyitott, a 18 évesnél fiatalabbak pedig szülői kísérettel vehetik igénybe – olvasható a közleményben, amely szerint a mintavételt követő

30 percen belül kiderül, hogy aktív fertőzött-e az illető.

Regisztrálni a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon lehet, ahol minden információ megismerhető a tesztelések helyszínéről és idejéről is. Akik nem tudnak online időpontot foglalni, azoknak a tesztelési helyszíneken segítenek a foglalásban a fővárosi önkormányzat önkéntesei.

A negatív teszteredmény önmagában nem ad teljes biztonságot,

hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja. Negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható esetükben a továbbfertőzés, és időben megkezdődhet a gyógykezelésük – mutattak rá.

Budapest elkötelezett az oltás népszerűsítése mellett.

“Egyedül a széleskörű oltás jelenti a kiutat ebből a világjárványból, az egyetlen megoldást, hogy megmentsük magunkat, embertársainkat a Covid-19 megbetegedéstől, és visszakaphassuk korábbi életünket” – fogalmaztak.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló