Egészség

A Semmelweis Egyetem rektora elárulta, mikorra cseng le teljesen a járvány

  • Szerző:nuus
  • 2021.03.01 | 11:18

De egyelőre még a járvány harmadik hullámával harcol az egészségügy.

Merkely Béla, A Semmelweis Egyetem rektora szerint az egészségügy már érzi a járvány harmadik hullámát: a Covid-ellátó részlegek és az intenzív osztályok telítődnek, a lélegeztetőgépen lévők száma folyamatosan nő.
Ennek oka lehet több új vírusmutáció megjelenése, amelyek a középkorúak és a fiatalok között “talán még jobban terjednek”, gyakran súlyos tüdőgyulladást okozva. Merkely szerint az egészségügyi dolgozók oltása miatt az ő

munkaképességük és biztonságuk sokkal jobb, mint a járvány előző hullámai idején.

Merkely rektor várakozásai szerint az oltások beadása után esni fog a megbetegedések száma, súlyos lefolyású esetek pedig nem alakulnak ki. Mekely szerint „szomorú”, hogy a házorvosok által az oltás felvételére értesítettek közül csak minden második ember jelenik meg. “Minden egyes vakcina-visszautasítás erősen növeli a fertőzés valószínűségét” – fogalmazott.

A rektor a járvány alakulásáról szólva úgy vélekedett

“előbb-utóbb kialakul az immunitás, a legjobb, ha azt oltással szerezzük meg”. Szerinte, ha az oltottak és a fertőzésen átesettek száma eléri a 6-7,5 millió főt Magyarországon, a járvány megáll. A Semmelweis Egyetem rektora bízik abban, hogy 2021-ben “teljes mértékben letudjuk a járványt”.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Otthon
Így ne nyírd ki a szobanövényeid!
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 04.