Egészség

“Rémálom baktériumot” találtak szerte Amerikában, ami ritka ellenálló az antibiotikumokkal szemben

  • Szerző:nuus
  • 2018.04.05 | 16:53

A modern civilizáció egyik legnagyobb és legégetőbb problémája az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok számának emelkedése és elterjedése. Mi ez, ha nem maga a para?

Ha úgy vesszük, sokkoló jelentést tett közzé az amerikai Járványkezelési- és Megelőzési Központ. Az antibiotikumoknak ellenálló baktériumok évente 23 000 embert ölnek meg Amerika-szerte. 2017-ben pedig újabb többszáz esetet tártak fel, amikor ilyen un. “rémálom baktériumokkal” találkoztak az orvosok.

Az újonnan felállított Antibiotikumrezisztencia Laboratóriumi Hálózat szerint, akik a konkrét vizsgálatot végezték el tavaly, 221 esetben mutattak ki ritka erős ellenállást különféle baktériumoknál. Egyik példája ennek az Enterobacteriaceae, aminek halálozási aránya 50%-os, így azt az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a kritikus kórokozók közé sorolta. Vagyis ez egy olyan baktérium család, aminek legyőzésére új antibiotikum kifejlesztésére van szükség. A szűrővizsgálatok 11% -ában ráadásul nagyon nehéz volt kimutatni a kórokozót, mert szinte tünetmentesek voltak a vizsgált emberek. Így a fertőzés is gyorsabban, vagyis ahogy a jelentés fogalmaz: “radar alatt” terjed, ami nem kecsegtet túl jó kilátásokkal.

Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren
Hogy tetszett? Regisztrálj, és csak azt kapod, ami igazán érdekel!
Belföld
Külföld
Bulvár
Tech
Tudomány
Lepj meg!

Belépve nem neked kell a hírek után menned!*

*Hiszen a hírfolyamodba viszi a folyamatosan tanuló algoritmusunk Regisztrálok!
Még többet innen:
Nuus
Tetszett a cikk?

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló