Egészség

Tuti, hogy te is elfelejted bekenni naptejjel ezeket a területeket

  • Szerző:nuus
  • 2017.07.19 | 10:13

Azt mindenki tudja, hogy a lehető legjobb minőségű naptejet érdemes használni, ám egy új kutatás azt állapította meg, hogy a legtöbben bizony rosszul használják ezt a védelmet nyújtó terméket.

Fotó: Pixabay / PublicCo CC0

A University of Liverpool 57 önkéntest kért fel, hogy mutassák meg, hogyan kenik be magukat naptejjel. A végeredmény azt mutatja, hogy mindenki ugyanazokat a pontokat felejtette ki, amelyek

a szemek és a száj körüli területek.

Ez elég nagy hiba, ugyanis a bőr ezeken a részeken 10%-kal hajlamosabb ráncosodásra, mint bárhol máshol. Ugyanezek a helyek azok, ahol először öregedni kezd a bőr, ezért mindent érdemes megtenni annak érdekében, hogy megfelelő védelmet kapjanak.

Persze a ráncosodás természetes folyamat, mindenki átesik rajta előbb-utóbb, de nem kell még egy lapáttal rátennünk az elkerülhetetlenre, mert a nap által okozott károsodást már semmilyen csúcsszuper vagy méregdrága szemránckrém nem fogja visszafordítani.

A kutatást végző szakértők persze nem a ráncok miatt aggódtak főként, hanem a bőrrák miatt, ami szintén kockázatot jelent azok számára, akik védelem nélkül rohangálnak az UV-sugarak alatt. A bőrrák 5-10%-ban a szemhéjon alakul ki, ezért a naptej mellett egy minőségi, UV-szűrős napszemüvegre is érdemes beruházni.


Megosztás Facebookon
Megosztás Twitteren

Hírlevél - feliratkozom, mert az jó nekem

Szólj hozzá Nincs hozzászólás
Hozzászólások mutatása

Válasz vagy komment írása

Cikkajánló
Celeb
Galambos Dorina nem tervez gyereket
  • szerző:nuus
  • 2024. 04. 16.